Dohrávka odloženého utkání 1.B třídy vynesla fotbalistům Slavoje Žatec B vítězství nad poslední Březeneckou Chomutov gólem nejlepšího hráče Dykase až v nastavovaném čase 3:2.

Domácí rezerva, posílená o čtyři hráče A týmu, začala tak nedůrazně, že už v 8. minutě po zaváhání Jindry dostala první gól. Vyrovnala až za půl hodiny po centru Podroužka, který na druhý pokus proměnil dorostenec Jakub Fryš. „Naše hra byla tragická,“ konstatoval suše trenér Martin Brynda důvod svého burácení v kabině o přestávce.

Svěřenci trenéra, který k béčku od tohoto týdne dostal na starost i A tým (trenér Josef Šroub byl odvolán), se ve druhé části trochu zlepšili hlavně v pohybu. Šli do vedení v 53. po akci Jindry a centru Podroužka, který využil druhý dorostenec Majoros. Místo na zvýšení náskoku, (například Kouba šel dvakát sám na branku, ale mířil do brankáře) se domácí snad spokojili s těsným vedením.

Poslední Chomutov vyrovnal po dalším Jindrově podcenením hry. Pak měli hosté dvě šance, kdy se musel ukázat brankář Spodniak a ještě v 80. vytáhl střelu hostů na tyč! Vše rozhodl v nastaveném čase Miroslav Dykas, který vyvezl míč, narazil si ho s Podroužkem a po kličce brankáři vstřelil vítězný gól.

Žatec B – Březenecká 3:2 (1:1)

Branky vítězů: 39. Fryš, 53. Majoros, 90. (+3) Dykas. ŽK 2:4, 70 diváků.

Žatec B: Spodniak – Vrábík – M. Vořechovský, Fryš, Jindra – J. Havelka (46. Baloun), Podroužek, Dykas, J. Laibl – Kouba (80. Bezstarosti), Majoros. Trenér M. Brynda