V utkání plném pěkných fotbalových momentů vyhrál zaslouženě tým překvapivě aktivního Slavoje Žatec na hřišti v Souši.

Hosté nastoupili kompletní, tedy po odpykání trestu již s Miroslavem Heincem. Co prošlo obranou, řešil s přehledem brankář Zaťko. Jen při akci domácího Hanzlíčka v úvodu mu pomohla tyč.

Více se však hrálo na branku domácího Lilka, ale první dvě gólové šance neproměnil Michal Macháček. V gól proměnil až svůj třetí pokus po pěkné křížné přihrávce Baierla, aby ji zakončil nechytatelnou střelou.

Po delší době v základu hrající Jiří Jarolím vybojoval ještě na vlastní polovině míč a svůj únik zakončil pozdravem pod břevno domácí branky. A to mohl střelec druhého gólu vzápětí zvýšit, když postupoval sám na brankáře, ale poněkud ukvapenou střelou těsně minul.

Nepříliš disciplinovaní Žatečtí si komplikují situaci častým vylučováním. Tentokrát dostal červenou kartu za dva „žluté zákroky“ Jiří Jindra, který v úvodu jara nehrál za stejný přestupek na podzim. Jeho odchodem už v 51. minutě došlo zákonitě k přesunům v sestavě, odešel Jarolím a nastoupil Podroužek.

Slavoj ale ani v deseti neustával v aktivitě a chybělo jen vyjádření převahy. „To už také zahazoval své šance střídající Zdeněk Macháček, aby nakonec jeho mladší bratr Michal se svým originálním způsobem proháčkoval obranou a vystřelil. Brankářův zákrok jen oddálil zvýšení stavu, neboť Michal v pádu doklepl míč do sítě,“ líčil zrod třetího gólu sekretář Pavel Maňák.

Snaha domácích byla oceněna v samotném závěru utkání, kdy už hosté nehráli tak koncentrovaně a umožnili upravit výsledek gólem Scheithauera.

FK SIAD Souš - Slavoj Žatec 1:3 (0:2)

Branky: Scheithauer – M. Macháček 2, Jarolím. ŽK: 2:3. ČK: 51. Jindra (Žatec). Rozhodčí: Dvorský. Diváci: 100.

Slavoj: Zaťko – Vávra, Vlk, Jindra, Dykas – Zlatohlávek, Heinc, M. Paul, M. Macháček – J. Jarolím, Baierl. Střídali Podroužek, Zd. Macháček a Baran. Trenér M. Brynda