I přes stále trvající problémy žateckých fotbalistů se zakončením, vyhráli v sobotu fotbalisté Slavoje Žatec v Chomutově 2:0. „Kdyby první poločas skončil pět nula pro nás, nikdo by se nemohl divit. Několikrát jsme šli sami na brankáře domácích, ale stále nás trápí koncovka. Nedáme ani vyložené šance,“ litoval slabé střelecké potence svých svěřenců po utkání žatecký trenér Ivan Vořechovský.

Nedalo se to nedat

V prvním poločase se domácí fotbalisté nedostali prakticky k ničemu, pouze občas ohrozili Dupályho branku z přímých kopů. Vedení se žatečtí fotbalisté ujali v 19. minutě, když Vrábík vyslal rychlou přihrávkou do brejku Klímu. „To se nedalo nedat. Klíma šel sám na brankáře a naštěstí dal,“ byl rád za proměněnou šanci I. Vořechovský. Druhý poločas se hodně podobal první půli. „Byl to stejný obrázek. Opět jsme chodili sami na gólmana, ale zase jsme několikrát nedali,“ bědoval trenér.

Druhý gól Žatečtí nakonec přidali opět po rychlém brejku. „Ve dvaasedmdesáté minutě dostal Klíč rychlou přihrávku na vápno, udělal kličku brankářovi a dával do odkryté brány,“ shnul I. Vořechovský okamžik, který uklidnil jeho borce. Fotbalisté Slavoje sice vyhráli, ale sami dobře ví, kde je jejich slabina. „Do tolika šancí jsme se dostali jen díky velmi špatné obraně Březenecké Chomutov. Lepší soupeř by nás tolikrát do šance nepustil a pak by nás neproměňování tutovek mohlo hodně mrzet,“ dodal Ivan Vořechovský. K dalšímu utkání nastoupí fotbalisté Slavoje Žatec ve čtvrtek 26. dubna. Od 17 hodin hostí na domácím stadionu tým Sedčic, se kterým sehrají pohárové utkání.

Březenecká Chomutov – Slavoj Žatec 0:2 (0:1)

Góly Žatce: 19. Klíma, 72. Klíč

Sestava: Dupály – Vořechovský, Oppel, Bodnár, Buček – Vrábík, Klíč, Bauchner, Laibl – Klíma, Jindra