Čtyři branky v síti Nového Boru viděli diváci v osmém kole na hřišti Slavoje. Žatečtí fotbalisté si tak alespoň částečně udobřili své fanoušky, které v šestém kole doma nepotěšili prohrou 1:6.

Proti Novému Boru se Žatec rychle ujal taktovky, už ve 20. minutě se poprvé prosadil Armin Duvnjak, který ve Slavoji působí díky spolupráci s druholigovým Mostem. Za Most ostatně o víkendu nastoupil nejlepší žatecký střelec Osumanu a dokonce se prezentoval gólem, v utkání Žatce musel pro zranění odstoupit po pětačtyřiceti minutách.

Mostecký Duvnjak byl úspěšný také ve 23. minutě, kdy zvyšoval už na 2:0. Ve 37. minutě poprvé hodně vážně zahrozili hosté. Lebruškův pokus nejprve zneškodnil Jakubov, podruhé žateckému brankaři pomohla tyč. Také ve 43. musel Jakubov ukázat hodně ze svého umění.

Po změně stran nahradil zraněného Osumanu Lácha, další výpomoc z Mostu, a fanoušky svou hrou jistě potěšil. Nový Bor sice začal lépe, v 57. opět zasahoval Jakubov, v 58. ale už opět zahrozil Duvnjak. V 63. minutě pronikal do obrany hostů Bednář, Vlk zasáhl podle rozhodčího až příliš tvrdě a musel do sprch. Proti deseti pak Slavoj v pohodě dohrával utkání, přidal navíc i branky. V 69. rozjeli pohlednou akci Lácha a Duvnjak, Lácha byl faulován ve vápně a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Heinc se nemýlil - 3:0.

Aktivní Duvnjak byl také u akce v 75. minutě, šel sám na brankaře hostí, obešel ho, ale golman se kvůli váhání útočníka ještě stačil vrátit do své svatyně, a tak Duvnjak už neskoroval. V 79. pak Klasna vybídl ke skorování Vávru, ten ale pálil do golmana Nového Boru Také Bednář v 81., opět po centru Klasny, nezakončoval dostatečně důrazně. Až akce z 82. minutě zakončila skore zápasu na 4:0, úspěšným střelcem byl žatecký Kmoch. 

Žatec po výhře poskočil na sedmou příčku, situace v divizní tabulce je ale hodně vyrovnaná.

Žatec - N. Bor 4:0 (2:0)

Branky: 20. a 23. Duvnjak, 69. Heinc (PK), 82. Kmoch
Rozhodčí Matějček, ŽK 0:2

Sestava Žatce: Jakubov - Vávra, Bešík, Duran, Krejčík - Černý (65. Kmoch), Heinc, Bednář, Klasna - Osumanu (45. Lácha), Duvnjak (83. Stožický)

Fotbalová tabulka