Divizní fotbalisté Slavoje odjížděli do čtrnáctého Nového Boru s touhou navázat na výhru s Novým Strašecím. Avšak nepodařilo se… Žatečtí fotbalisté sice podali sympatický a nadějný výkon, ale ten na body nakonec opět nestačil, Slavoj spaloval jednu šanci za druhou. Naopak domácí rozhodli během osmi minut.

Obrana Žatce v první půli pracovala bezchybně, zlikvidovala i několik šancí domácích, největší příležitost Nového Boru pak zneškodnil golman Aschenbrenner. V útoku to naopak, letos už tradičně, skřípalo. Slavoj si opět šance vytvořil, ale nedával. „Co neproměnili naši hráči, to bylo k neuvěření. Mladý Hassman dvakrát hlavičkoval z malého vápna vedle. Antonín Hynek rovněž dvakrát hlavičkoval. Pálil z malého vápna také Bednář, jeho dělovku zastavil obránce, který skočil do střely. Domácí gólman dvakrát zasahoval na brankové čáře vleže," popsal řadu příležitostí v první půli Pavel Maňák, sekretář Slavoje Žatec, který musel na lavičce opět zaskočit chybějícího trenéra Frýdka. Postavit nemohl Karbana, Strnada, Jana Hynka nebo Hodinu, které trápí zranění.

Naděje rychle zhasla na začátku druhé půle

Po bezbrankovém poločase ale stále žila naděje Žatce na další body do tabulky. Rychle ale zhasla mezi 47. a 54. minutou, kdy se Nový Bor trefil třikrát. A rázem bylo po utkání. Ve 47. se do centru se nejlépe položil Kubeš – 1:0. Obrana Slavoje v tu chvíli začala zmatkovat a soupeř toho dokonale využil. V 50. prokličkoval obranou Žatce Polanský a umístil balon pod horní tyč – 2:0. A o čtyři minuty později dával už na 3:0 Černý střelou po zemi k tyči.

Slavoj už jen korigoval zásluhou střídajícího Klímy v 85. minutě. „Měli jsme i další šance, ale bohužel jediná branky Klímy byla málo," viděl Maňák.

Slavoj tak má po dvanácti kolech divize jedenáct proher a jedinou výhru a zůstává poslední. Jediné tři body dokázal uhrát v minulém kole doma s předposledním Novým Strašecím. Skóre Žatce po dvanácti kolech je osm ku pětačtyřiceti. V příštím kole bude hrát doma Žatec s Litolí, které patří v tabulce desátá příčka. Výkop je v neděli 1. listopadu ve 14 hodin.

Nový Bor – Žatec 4:1 (0:0)

Branky: 47.Kubeš, 50. Polanský, 54. Černý, 80. Broschinský – 85. Klíma
Rozhodčí Vít, ŽK 3:2, 80 diváků

Sestava Žatce: Aschenbrenner – A. Hynek, Houdek, Heinc, V. Hynek (64. Sýs) – Bešík – Rezek, Belan, Rosendo, Hassman (79. Tretyak) – Bednář (83. Klíma)