Po vysoké prohře v Kladně nedokázali divizní fotbalisté Žatce ani ve druhém utkání sezony bodovat. Podlehli v domácí premiéře silné Souši 2:3.

Souš přijela s exligistou Johanou, od začátku utkání předváděla rychlý kombinační fotbal. Na lavičku Žatce se usadil Martin Frýdek, vedle něj se objevila další nová posila, střelec Vladimir Tretyak, který loni dával branky za Motorlet.

Už ve druhé minutě bylo ale jasné, že získat body bude pro Slavoj, jež proti minulé sezoně hodně obměnil svou sestavu, opět hodně složité. Mladík Sýs totiž zcela zbytečně fauloval ve vápně a hostující Zápotocký penaltu proměnil – 0:1.

Žatec se poprvé ukázal v osmé minutě, s Rosendovou standardkou si ale Unger v brance Souše bezpečně poradil. Přesně nemířil ani Bednář o pár minut později. Naopak hosté měli seřízená mířidla přesně. V 18. minutě zaváhala mladá a nejistá žatecká obrana, nedokázala odkopnout volný balon a hostující Christof trestal – 0:2.

Kombinovat se moc nechtělo

V dalších minutách první půle předváděl Slavoj hodně bezradný fotbal, plný pouze nepřesných odkopů, snaha Rosenda, tvořit hru, byla osamocená. Občas mu sekundovali jen Bednář a Hassman. Hosté rychle a hlavně přesně kombinovali a jen díky Aschenbrennerovi v brance Žatce nebyl poločasový výsledek ještě horší pro fanoušky Slavoje.

Ve 39. zlikvidoval žatecký brankář příležitost Mikulčíka, ve 42. balon vápnem domácích jen prosvištěl, ve 43. pak Šístek „vymotal" žatecké hráče, šel sám na golmana, ten ale jeho průnik ukončil.

Slavoj po poločase ožil

Ve druhé půli jakoby za Žatec nastoupil jiný tým. Fotbalisté Slavoje ožili a začali se dostávat do šancí, také kombinace se zlepšila. A Souš se musela začít bát o výsledek. V 51. se do šance dostal žatecký Bešík, jeho střela ale byla zblokovaná. V 61. už mířil přesně z rychlého protiútoku Bednář – 1:2.

I dál měl Slavoj v úvodu druhé půle navrch. Zlepšil pohyb a v 62. vystřelil Karban těsně mimo. Nadechnutí žateckých fotbalistů ale rychle udusil opět Christof svým druhým gólem v utkání, trefil se v 76. minutě – 1:3. Souš pak zkušeně náskok hlídala, dostávala se i do dalších šancí. V 80. prověřil Aschenbrennera v domácí svatyni, po špatném odkopu domácího stopera Antonína Hynka, aktivní Štípek. Domácí golman vyboxoval také pokus Hlaváčka v 87. minutě, těsně vedle mířil opět Christof.

Rozhodčí nepřidal ani minutu

Žatec ale přece jen ještě utkání zdramatizoval. V 90. minutě se k odraženému balonu dostal Rosendo – 2:3. Fotbalisté Slavoje pak rychle pospíchali k rozehrávce, chtěli se ještě pokusit vyrovnat, rozhodčí Nehasil byl ale proti. Přesto, že se ve druhé půli osmkrát střídalo a dva hráči byli ošetřováni, ukončil utkání nekompromisním hvizdem do píšťalky už v 90. minutě, několik okamžiků po vstřelené brance.

Žatec tak ani ve druhém kole nevyhrál. V prvním v Kladně prohrál 1:5, ve druhém doma 2:3, má nula bodů a nový trenér Frýdek tedy nemá vstup do sezony ideální. Také loni Slavoj v úvodu tápal, prvních pět kol čekal na vítězství. V příštím kole zajíždí Žatec do Litoměřic. (hd)

Žatec – Souš 2:3 (0:2)

Branky: 61. Bednář, 90. Rosendo – 2. Zápotocký (PK), 18. a 76. Christof
Sudí Nehasil, ŽK 2:1, 200 diváků

Sestava Žatce: Aschenbrenner – V. Hynek (60. J. Hynek), Heinc, A. Hynek, Sýs – Bešík, Hodina (68. Klíma) – Karban, Rosendo, Hassman (60. Tretyak) – Bednář