V neděli 11. května ve Vědomicích dostaly fotbalistky Postoloprt lekci z produktivity. Dopomohli tomu svým rozhodnutím i rozhodčí, kteří za stavu 1:1 neuznali regulérní gól Hejdukové po zpětné přihrávce Podané od zadní lajny. Když už se hráčky Postoloprt radovaly z branky, tak domácí asistent rozhodčího zvedl k neuvěření praporek a hlavní sudí odpískal ofsajd. Je to škoda, protože takové rozhodnutí ovlivnilo následně průběh celého zápasu.

Ještě před tím šly Postoloprty do vedení v 10. minutě díky Podané, jež se ve vápně hostí zorientovala nejlépe. Po patnácti minutách však bylo srovnáno, když neodhadly odskok míče Fořtová s Bauerovou a na zaskakující gólmanku Janečkovou šla sama nejlepší hráčka domácích Rzycká (střídavý start z Dukly Praha), brankářku Postoloprt prostřelila nechytatelnou ranou.

Rozhodly tři minuty

V závěru prvního poločasu domácí hráčky prakticky během tří minut rozhodly o tom, že všechny body zůstanou ve Vědomicích. Nejprve na trestný kop z úrovně 20 metrů nedosáhla Janečková a dvě minuty před poločasovým hvizdem opět zaúřadovala Rzycká - 3:1.

V druhém poločase se prakticky obraz hry nezměnil. Fotbalistky Postoloprt se snažily hrát a domácí hráčky hrozily rychlými protiútoky. Ze dvou takových také přišly další dvě branky. Nejprve zůstala úplně sama před gólmankou útočnice Vědomic, které stačilo jen nastavit nohu a následně nedůraz v obraně znamenal pátou finální branku. Je to škoda, protože výsledek zápasu neodpovídá dění na hřišti.

Nejkrásnějším okamžikem zápasu byl určitě trestný kop Podané, která z 25 metrů pustila balón do levé šibenice, ale domácí gólmanka nádherným zákrokem balón vytěsnila nad břevno.

Vědomice - Postoloprty 5:1 (3:1)

Sestava Postoloprt: Janečková - Bauerová, Fořtová, Blahová, Damašková - Danešová, Svobodová, Typoltová (75. Bernardová), Synková - Hejduková, Podaná

Fotbalová tabulka

Leoš Svoboda