Minulý týden se v Lounech fotbal kvůli nepřízni počasí nehrál, a tak na lounské fotbalisty čekal další venkovní zápas. Na výborně připraveném trávníku FC Chomutov nastoupili k 18. kolu divize B.

V podzimní části Louny svého soupeře zaskočily a po 90 minutách se mohly radovat ze zisku tři bodů, když vyhrály 2:1. Trenér Schettl již mohl postavit do základní sestavy Karla Krejčíka a na lavičce měl novou posilu, Jakuba Zemana. Ten přišel z juniorky Teplic, když dva roky byl na hostování ve Slavii. Obejít se musel bez potrestaného Trupa, který dostal za červenou ze Souše stopku na pět utkání. Mezi zraněné se zařadil střelec Lesniak.

Herec Václav Helšus vstoupil do liberecké síně slávy.
Václav Helšus, rodák z Loun, je čestným občanem Liberce

V Chomutově se začalo hrát hodně opatrně, a to z obou stran. První vážnější šance přišla až ve 20. minutě a měl ji hostující Hrnčíř. Jeho střelu však vytáhl Zaťko nad branku. O šest minut později vyslal na branku Chomutova další střelu Popovič, ale mířil jen do náruče Zaťka. Hned z protiútoku zahrozil Pěnička, ale Pokorný jeho střelecký pokus kryl. Největší šanci první půle měl ve 31. minutě lounský Kotlan, který trefil jen Zaťka a byl z toho nakonec pouze roh. Pět minut před přestávkou mířil k pravé tyči Kasal, ale i tentokrát byl gólman Chomutova na svém místě. Ve 42. minutě zahrávali domácí dlouhé autové vhazování. Míč se dostal k Bočkovi, ale ten mířil mimo tyče. Ve 45. minutě netrefil domácí Pěnička prázdnou bránu. Běžely závěrečné vteřiny nastavení. Před lounskou brankou v nepřehledné situaci hlavičkoval Boček. Pokorný sice míč u levé tyče zasáhl a vyrazil ven z brány, jenže pomezni signalizoval hlavnímu Hodkovi, že viděl míč za brankovou čárou. Marné byly protesty Pokorného a Krejčíka, že se míč nedostal ani k čáře. Branka, kterou ani domácí nezaregistrovali a neoslavovali, byla uznána a Krejčík navíc dostal žlutou kartu.

Vyrovnání do prázdné brány

Do druhé půle šli hosté s odhodláním nespravedlivý verdikt odčinit bojovností. Už v 58. minutě prošel po levé straně Kasal, položil si Zaťka a vyrovnal do prázdné branky. Nerozhodný stav vydržel pouhou minutu. Hned z rozehrávky se dostal míč k Bočkovi, který využil nekoncentrovanosti hostující obrany a překonal Pokorného v brance. Ani tento stav na tabuli dlouho nesvítil. Po hodině hry fauloval ve vápně lounského Soukupa Kubík a kopala se penalta. Té se ujal Jakub Zeman a nedal Zaťkovi šanci. Bylo opět srovnáno. Louny byly lepším týmem, ale další branku už se jim, ani domácím vstřelit nepodařilo, a tak utkání dospělo k penaltovému rozstřelu.

Jako první se k míči postavil Kubík a dal. Stejně úspěšný byl i Suchý za Louny. Pak přišly velké chvíle kouzelníka Pokorného. Nejdříve kryl penaltu Klimeše a pak i Bočka. To Fiřt i Popovič byli úspěšní. Další penaltu domácí Kunart proměnil a rozhodnutí bylo na Kasalovi. Ten však mířil vysoko nad. V poslední sérii kopali penalty oba gólmani a protože oba byli úspěšní, vyhrály Louny 4:3 a utkání celkově 3:2 po penaltách.

Zahájení nové turistické sezony v žateckém Chrámu chmele a piva
Kuchtění a zelené pivo. V Poohří zahájí turistickou sezonu

„Se ziskem dvou bodů jsme spokojeni. Měli jsme rozhodnout už v prvním poločase, když byl ve velké šanci Kotlan. Škoda branky z nepozornosti na 2:1. Utkání jsme ale zvládli. Bohužel máme dalšího zraněného. Zeman má poraněné koleno. Máme v současné době na marodce sedm hráčů.“ Komentoval výsledek svého mužstva trenér Pavel Schettl.

V dalším utkání přivítají Louny na apríla, 1. dubna, celek Úval.

Chomutov - Louny 2:3 np (1:0)

Branky: 45+1 a 59. Boček - 58. Kasal, 60. Zeman z PK
Rozhodčí: Hodek - Cihlář, Šlajs, ŽK 2:5, 150 diváků

Sestava Chomutova: Zaťko - Kubík, Kunart, Chaloupka, Zahradník (74. Proll) - Gedeon, Klimeš, L. Svoboda, T. Svoboda (86. Hyneš) - Boček, Pěnička (67. Čížkovský)

Sestava Loun: Pokorný - Fiřt, Černý, Suchý, Krejčík - Soukup, Popovič, Kasal, Kotlan, Hrnčíř (46. Zeman, 81. Pergl) - Zícha

Jaroslav Tošner

Aktuální tabulka divize BZdroj: FAČR