Lounští v loňském roce na tomto turnaji získali stříbrné medaile, letos chtěli opět uspět.

Ve své kategorii měli za soupeře týmy FK Ostrov, Junior Žatec, Slavia Karlovy Vary, SK Petřín Plzeň, FK Dukla Praha dívky I., FK Dukla Praha dívky II. a FC Viktoria Plzeň dívky.

Turnaj, který se v Ostrově pořádá pro ročníky nejmladší přípravky (ročník 2012), mladší přípravky (2011 a 2010), starší přípravky (2009 a 2008) a mladších žáků (2007 a 2006), přičemž v každé kategorii mohlo nastoupit osm týmů, se hrál systémem každý s každým po dobu patnácti minut. Oproti loňskému roku, kdy venkovní teploty byly do patnácti stupňů, foukalo a pršelo, byl letošní ročník do dvanácté hodiny obdařen letním počasím. Déšť ale nezklamal ani letos, a tak se řada utkání na sedmi připravených hřištích hrála v dešti.

Malí fotbalisté FK Louny turnaj zahájili utkáním proti svému rivalovi z loňska Slavii Karlovy Vary. Vyhráli 5:3. S domácím týmem Ostrova lounští fotbalisté remizovali 1:1, v malém okresním derby proti žateckým fotbalistům zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jedinou prohru si zapsali v utkání s fotbalisty SK Plzeň, když padli 1:2.

V posledních třech duelech se Lounští utkali s celky složené z dívek. Nastříleli v nich devatenáct branek. A právě počet vstřelených branek je nakonec vynesl na nejvyšší stupínek turnaje.

S dívčím týmem Viktorie Plzeň kluci vyhráli 4:1, Duklu I. porazili 6:3, Duklu II. dokonce 9:0. Poslední utkání se ukázalo být pro pořadí rozhodující, protože dokonce čtyři týmy měly po odehrání všech šestapadesáti utkání ročníku 2009 stejný počet bodů – šestnáct.

Protože, jak pořadatelé řekli, chtějí, aby se v Ostrově hrál útočný fotbal, byl počet vstřelených branek druhým kritériem pro určení pořadí, až poté vzájemné utkání týmů.

Mezi kluby Ostrov, Plzeň, Louny a K. Vary nejvíce vstřelených branek – 27 - měli lounští hráči. Po zásluze se tak radovali v prvního místa. Druhá Slavia K. Vary dala o čtyři branky méně.

Před vyhlášením kluci z Loun věděli, že budou mít medaili, ale nevěděli jakou. Rodiče i trenéři to před nimi úspěšně tajili. O to větší radost v týmu propukla, když na druhém místě pořadatelé vyhlásili tým Slavie K. Vary a poté ještě jednou, když zaznělo "vítězem se stává tým FK Seko Louny".

Domů si malí fotbalisté odvezli krásný pohár a každý namísto medaile malý pohár fotbalisty.