Čtyřicet tři let oslavil v Praze 15. února Horst Siegl.

Legendární sparťanský útočník, fotbalový reprezentant a v poslední době manažer České asociace fotbalových hráčů a také lídr divizních Blšan původně žádnou velkou oslavu svých narozenin neplánoval, ale rodina, přátelé a kolegové mu ji přichystali jako překvapení.

Jejich plán vyšel oslavenec neměl do posledního okamžiku tušení, co ho čeká.

Pravdu Horst Siegl zjistil až tehdy, když se ho po jeho příchodu do nově otevřené pražské restaurace Il Convento ujaly půvabné dívky ve sparťanských dresech a za zvuků písně Happy Birthday ho odvedly do sálu, kde čekali jeho přátelé a spolupracovníci, mezi nimiž byli například i Karel Poborský a Vladimír Šmicer za Českou asociaci fotbalových hráčů či fotbaloví funkcionáři Jozef Chovanec a Martin Lafek.

Vladimír Šmicer věnoval oslavenci krátký proslov, poté přišel čas na dary. Sieglův syn přinesl otci velký dort ve tvaru dresu s číslem 10.Následoval raut a volná zábava, všem přítomným ženám se taky naskytla příležitost si s Horstem Sieglem zatancovat. Na plátně se během celého večera promítaly fotografie z bohaté kariéry bývalého reprezentanta českého fotbalu.

„Vzhledem k tomu, že nejde o kulaté narozeniny, jsem nic velkého neplánoval a ani nečekal. O to příjemnější překvapení mi všichni připravili, rád bych jim za to poděkoval,“ svěřil se po oslavě Siegl.Ten už také v hlavě spřádá plány na jarní část sezony v Blšanech. Chmelaři před několika dny sehráli první přípravné utkání, sestava, jak už je obvyklé, ale zůstala tajemná.

Horst Siegl starší se v zimní přestávce podrobil operačnímu zákroku, jeho koleno ještě nebylo úplně v pořádku, a tak dirigoval své spoluhráče alespoň z lavičky, a tentokrát úspěšně.Kostelec nad Černými lesy sice nebyl soupeřem nijak silným, vždyť hraje jen okresní přebor oblasti Praha východ a v tabulce mu patří až předposlední místo, ale na rozehrání si blšanští fotbalisté přáli právě lehčího soupeře.Blšany nakonec zvítězily 5:0, po poločase 4:0. Podle internetových stránek soupeře hráli Chmelaři pohledný a útočný fotbal.

(jp, hd)