Premiérová branka Marcela Grunda v lounském dresu po příchodu z Černčic držela hosty ve vedení až do 83. minuty, kdy se domácím podařilo vyrovnat na konečných 1:1. Bez brankářské jedničky Jiřího Šindeláře, Martina Knotka a stále také bez kapitána Karla Hasila zajížděli fotbalisté lounského A mužstva na horkou půdu do Horního Jiřetína, kde je čekal souboj V. kola fotbalové I.A třídy.

První šanci utkání měli na svých kopačkách hosté, ale střelu Španihela ze 12. minuty pokryl domácí brankář. Ve 21. rozjeli pohlednou akci kapitán Václav Suchý s L. Střelcem, který následně uličkou vyslal do šance Grunda, ale i jeho šanci vyřešil jiřetínský brankář. První branku utkání přinesla 26. minuta, kdy Václav Suchý rozehrál trestný kop, ve skrumáži před domácí brankou se nejlépe orientoval zkušený Grund, který svou premiérovou brankou v letošní sezóně pohotově otevřel skóre utkání.

První střela na lounskou branku, kterou hájil poprvé v sezóně Miroslav Jindřich, přišla až ve 44. minutě a byla zároveň poslední možností prvního poločasu, který patřil dobře hrajícím hostům. Druhý poločas otevřel trestným kopem Zdeněk Kubiska, míč se následně odrazil k V. Suchému, jenž vybídl ke skórování L. Střelce, který však přestřelil branku. První opravdu vážné ohrožení lounské branky přišlo až v 64., kdy Jindřich vytěsnil ránu domácího hráče na břevno! Narůstající tlak domácích v posledních dvaceti minutách vyvrcholil vyrovnávací brankou.

V 83. po chybě na levém kraji obrany přišel centr do pokutového území, který zcela volný domácí hráč na malém vápně pohodlně poslal do sítě 1:1. Jestliže před zápasem by hosté byli s bodem spokojeni, tak vzhledem k vývoji utkání je remíza spíše ztrátou. V následujícím utkání zajíždí A mužstvo Loun na půdu zatím výborného nováčka ze Spořic.

Horní Jiřetín - FK Louny A 1:1 (0:1)

Branky: 83. Novotný – 26. Grund. Rozhodčí: Ilavský – Mydlář, Novotný, ŽK: 5:3 (za Louny: Bednář, Bohata, Hnátek)

FK Louny: Jindřich – Domecký, Sainer, L. Bednář, J. Suchý – Kubiska, Bohata, Španihel, Střelec (70. Salyuk) – V. Suchý, Grund (60. Hnátek) Trenér Zdeněk Novotný, asistent Petr Jantoš