Kulaté výročí založený tělovýchovy v Lenešicích oslavili členové místního Sokola v sobotu dnem plným sportu. Už na dopoledne naplánovali žákovský turnaj ve fotbale. Domácí skončili na 2. místě za vítězným FK Postoloprty, třetí bylo Vrbno a 4. Chožov.

Následovalo přátelské fotbalové utkání žen mezi domácím FFC a vicemistrem ČR Slavií Praha. Domácí děvčata z 8. družstva II. ligy skončila sezonu očekávanou porážkou od poloprofesionálního celku 0:10 (0:4). Manažer hostů měl spíše zájem o zlanaření domácí hráčky Terezy Ratajové a Hany Janečkové, zatímco největší domácí eso Monika Schubertová patrně zamíří hrát ligu do Brna.

Lenešice – Arabela 3:3

Vrcholem oslav na hřišti bylo přátelské utkání, v němž domácí muži nastoupili proti mužstvu Arabela team. Do výsledku prvního poločasu promluvili výrazně oba kapitáni. Zatímco domácí Roman Hruška už v 6. minutě zahodil pokutový kop střelou nad, kapitán hostů, zpěvák Kamil Emanuel Gott, ve 31. minutě vstřelil vyrovnávací gól na 1:1, neboť minutu předtím šli Lenešičtí do vedení zásluhou branky Josefa Séma.

Více však vynikal jiný Josef, Blábolil v brance, který vychytal Arabele do přestávky nejméně tři tutovky. Druhý poločas začali hosté lépe a v 52. šli do vedení brankou Saši Svitáka. Za minutu přidal třetí branku z penalty herec David Suchařípa, který celé utkání ukazoval, že si vede dobře na trávníku jako doktor z Ordinace v růžové zahradě.

U hostů vynikali hokejisté v čele s Leo Gudasem až na žalostnou koncovku Miloše Havla. Své odvedl nenápadně, ale velice účelně na postu stopera hrající 60letý internacionál Josef Jebavý (před lety trénoval divizní Žatec) a pochopitelně Petr Herda, jehož bratr Dušan odkulhal už v poločase. Zdeněk Srstka dělal všechno proto, aby se s míčem na trávníku nepotkal, což mu šlo dobře zejména v přestávce, kdy šel chytat pokutové kopy v podání nejměnších diváků včetně dívek.

Dětem se to tak líbilo, že ho nechtěly ani pustit z branky. Že Arabela uhrála tradiční plichtu, zařídil domácí Karel Kopřiva v posledních 10 minutách, kdy byl pánem na trávníku. Dvakrát v té době nastřelil tyč (už v úvodu i Salač), aby 8 minut před koncem připravil gólovku na 2:3 pro Jardu Mračka a sám vyrovnal v poslední minutě. Utkání řídili Krejcar, Šebek a Kálecký před 200 diváky.