Fotbalisté Loun a Žatce v krajském přeboru o víkendu uspěli na hřištích soupeřů. Louny po remízovém utkání v Bílině přivezly druhý bod navíc z penalt, Žatec jasně vyhrál na hřišti Litvínova.

Před posledním kolem krajského přeboru je jasné, že první skončily Hrobce a zajistily si tak právo postupu do divize. Tento tým z Litoměřicka vyhrál v sobotu na hřišti třetí Krupky a upevnil si tak náskok na čele tabulky.

Druhé v tabulce skončí Louny a nic na tom nezmění ani poslední utkání, ve kterém za týden v sobotu 17. června doma přivítají právě Krupku. Té jde o udržení třetího místa, kam se mohou ještě posunout Srbice.
Slavoj Žatec skončí v této sezoně krajského přeboru na pátém místě. Nic na tom nezmění ani poslední utkání, ve kterém v sobotu doma hraje s Kadaní.

Louny nastoupily do utkání v Bílině aktivně, po čtvrthodince hry se trefil jejich kanonýr Michal Lesniak. Do poločasu ale vyrovnal Jan Rokos. V 65. minutě šly Louny opět do vedení, trefil se Pavel Soukup. Domácí ale dokázali opět vyrovnat, v 75. minutě dal na 2:2 nejlepší střelec soutěže – František Tůma. Pro něj to byl už 27. gól v sezoně. Hosté z Loun dohrávali v Bílině v deseti, když v 80. minutě viděl druhou žlutou kartu Petr Vokurka. Branka už nepadla, v penaltách Louny vyhrály 5:3.

Bílina – Louny 2:3 np. (1:1)

Branky: 75. Tůma, 37. Rokos – 15. Lesniak, 65. Soukup
Louny: Pokorný – Vokurka, Fiřt, Suchý, Kučera (82. Trhlík), Trup, Lesniak, Němec, Kurka (63. Vážný), Soukup, Kotlan (91. Schettl)

Žatec si v sobotu přivezl z Litvínova nejvyšší výhru v této sezoně. Slavoj sice prohrával, když se za domácí trefil Ducháček, pak už ale góly stříleli jen hosté. Kapitán Petr Klinec zaznamenal hattrick a s 23 trefami poskočil na čtvrté místo žebříčku nejlepších střelců soutěže. Přeskočil i lounského Michala Lesniaka, jenž dal zatím o gól méně. Poprvé se za žatecký Slavoj trefila zimní posila z Nového Sedla – Petr Loos.

Litvínov – Žatec 1:6 (1:2)

Branky: 17. Ducháček – 28. Klinec, 40. Klinec, 46. Hankocy, 49. Biely (vl.), 57. Klinec, 75. Loos
Žatec: Švarc – Zelinka (77. Suchan), Smékal (57. Loos), Hassman, Klinec (79. Šmejc), Zimola, Hankocy, Paul, Wiesinger, Sýs (73. Pinkr), Vl. Hynek (65. Šimeček)