Více než pět set diváků se přišlo v pátek odpoledne podívat na lounský fotbalový stadion na derby se žateckým Slavojem.

Byl mezi nimi i záložník české fotbalové reprezentace a pražské Slavie Jaromír Zmrhal. Jeho bratr Jakub, obránce Slavoje Žatec, obstaral první velkou šanci zápasu. V 11. minutě jeho hlavičku po rohovém kopu zneškodnil lounský brankář Jakub Pokorný. Jak se později ukázalo, byla to jediná vážná šance hostů za celé utkání. Louny byly kromě úvodní pasáže jasně lepším celkem a po zásluze si připsaly šestou jarní výhru. Jejich série tak pokračuje, na jaře neztratily ani bod.

ČR - Norsko 6:3.
Chomutovský azyl hokejové reprezentaci svědčil. Má výhry 4:0 a 6:3

Žatec vstoupil do utkání aktivně. Od zhruba dvacáté minuty to byli ale domácí, kteří měli míč častěji na kopačkách. Úvodní šanci Loun po centru Schettla a hlavičce Suchého vykopávali zadáci hostů prakticky z prázdné brány. Dlouho se pak hrálo hlavně ve středu hřiště, lounským fotbalistům chyběla finální přihrávka, kterou by přehráli pozorně bránící obranu hostů. V ní citelně chybí dlouhodobě zraněný Bešík a další hráči, defenzivními úkoly je tak často pověřován Jan Zimola. V závěru první půle se domácí přece jen do dvou velkých šancí dostali, žatecký celek ale podržel brankář Petr Švarc. Zlikvidoval přímý kop kapitána Trupa i hlavičku Lesniaka.

Fotbalisté Loun (v bílém) porazili Žatec. Zdroj: Deník / Petr KinštNa začátku druhé půle se obraz hry nezměnil. Domácí se tlačili dopředu, příliš gólových šancí si ale nevytvořili. Hosté na tom byli ale ještě hůř – k ofenzivním akcím se nedostávali vůbec. Až v 64. minutě po faulu Vávry kopali domácí přímý kop z nadějné pozice, střela Fiřta šla ale hodně nad. V 67. minutě viděl trochu kuriózní žlutou kartu také žatecký Hassman, který po nevydařené akci rozkopl rohový praporek na dvě části.

Fotbalisté Loun (v bílém) porazili Žatec. Zdroj: Deník / Petr KinštV 73. minutě se domácí přece jen dočkali. Karel Krejčík hodil dlouhý aut, po několika soubojích ve vápně se odražený míč dostal k Petru Fiřtovi, který z 20 metrů napálil míč nekompromisně do brány – 1:0. Domácí se pak z rychlých protiútoků snažili o pojišťovací gól, Filip Schettl dvakrát servíroval svým spoluhráčům do vyložených pozic. Kučera i Němec své šance ale překopnutím brány trestuhodně zahodili. Fotbalisté Slavoje měli sice v závěrečných minutách míč na kopačkách častěji, žádnou šanci k vyrovnání si ale nevytvořili.

Louny - Žatec 1:0 (0:0)

Branka: 73. Petr Fiřt; Rozhodčí Zitko; ŽK: 0:3; Diváci: 520

FK SEKO Louny: Pokorný – Krejčík, Vokurka, Němec, Fiřt – Kurka (72. Vážný), Trup, Suchý (82. Kučera), Soukup, Schettl (93. Hrnčíř) – Lesniak (89. Kotlan)

FK Slavoj Žatec: Švarc – Vl. Hynek (85. Loos), Wiesinger, Zmrhal (79. Smékal), Vávra – Hassman, Zelinka, Zimola, Sýs, Hankocy – Klinec

Ilustrační foto.
Kam zajít v pátek a o víkendu na fotbal