Druhé přípravné utkání sehráli v sobotu fotbalisté FK Louny A v Meziboří, kde vyhráli rozdílem třídy.

Úvod zápasu vyšel hostům na výbornou, již ve 3. minutě vznikl velký závar v domácím pokutovém území a František Zeman technickou střelou z hranice šestnáctky otevřel skóre utkání 0:1. O deset minut později ale mohlo být vyrovnáno, domácím se podařilo přečíslit lounskou obranu a tvrdou střelu jednoho z útočníků zastavilo břevno! Do další šance se domácí hráči dostali v 17. po špatném odkopu jednoho z hostujících obránců, ale ani tentokrát se skóre neměnilo.

Ve 24. minutě mohl zvýšit lounské vedení Lukáš Müller, ale jeho tvrdá střela mířila těsně vedle domácí branky. Po půlhodině hry rozehrál rychlou akci Kalivoda se Slušným, jehož efektivní zakončení „patičkou“ jen s námahou kryl domácí brankář. Druhou branku utkání tak přinesl rohový kop Müllera ze 41. minuty a přesná hlavička nepokrytého J. Suchého.

Domácím hráčům, hrajícím I.B třídu, ve druhém poločase docházely síly, což mohl v 57. potrestat Kouba po přesném centru Salyuka, ale vracející se obránce skluzem vykopl míč mířící do opuštěné branky. Po akci na jeden dotek ze 69. minuty mezi Kalivodou a Salyukem pálil posledně jmenovaný vedle domácí branky.

Jedinou vážnější šanci domácích zlikvidoval v 70. pohotovým zákrokem lounský brankář. O dvě minuty později dal konečnou podobu výsledku Zdeněk Kouba, který po akci Kalivody poslal míč mezi nohama domácího brankáře potřetí do sítě 0:3. Poslední šanci utkání měl v 82. minutě Kalivoda po samostatné akci, ale jeho technickou střelu s námahou zneškodnil domácí brankář.

SFK Meziboří – FK Louny 0:3 (0:2)
Branky: 3. Zeman, 42. J. Suchý, 72. Kouba

(Martin Knotek)