Tři týmy z okresu Louny se usadily na špičce tabulky krajské fotbalové 1. A třídy. Dobroměřice, Domoušice a Podbořany mají shodně po devatenácti bodech. V B skupině této soutěže hraje celkem čtrnáct týmů, z nichž plných šest, téměř polovina, je z okresu Louny, a tak úspěch našich zástupců má i matematicky docela velkou pravděpodobnost.

V bitvě dvou celků z čela tabulky se v sobotu v okresním derby střetli hráči Podbořan a Domoušic. Domácí tým byl úspěšnější a vyhrál 3:1. Všechny góly padly až po změně stran. Branky stříleli Janoušek, Vignát a Grzywacz, za hosty korigoval skóre Faltus.

Tradičně dobře na svém hřišti si vedli fotbalisté Dobroměřic, kteří vyprovodili soupeře z Kopist nadílkou 4:1. Hosté se přitom ujali vedení a udrželi ho až do poločasu. Domácí museli po přestávce zápas otáčet. Dvě branky vsítil Kyncl, další dali Maliňák a Lazarik.

Na svém domácím hřišti si s chutí zastříleli také Havrani z Kryr, kteří poslali domů hosty z Údlic s pětigólovým přídělem. Domácí vyhráli 5:2. Ondřej Svída si střihl hattrick, další dva zásahy přidali Nítek a Míček z penalty. Kryry jsou v tabulce na devátém místě.

Hráči Postoloprt a Vroutku cestovali k soupeřům na jejich hřiště. Postoloprtští přivezli do tabulky alespoň jeden bod za remízu po 90 minutách hry. Utkání v Ervěnicích-Jirkově skončilo v základní hrací době remízou 2:2, v penaltovém rozstřelu pak měli více štěstí domácí. Branky za Postoloprty dali Biely a Bránický. FK Postoloprty je nyní v tabulce desátý.

Fotbalistům Vroutku, nováčkovi soutěže, se tentokrát nedařilo a jejich tým podlehl Spořicím na jejich hřišti 0:2. Vroutek je v tabulce sedmý.

Sobotní výsledky:
Podbořany – Domoušice 3:1 (0:0), Dobroměřice – Kopisty 4:1 (0:1), Kryry – Údlice 5:2 (3:2), Ervěnice-Postoloprty 3:2 np (1:1) a Spořice – Vroutek 2:0 (1:0).