Velmi zajímavé jméno očekávají ve svém týmu fanoušci fotbalistů Loun. Tým, který by rád hrál ve špičce krajského přeboru, lanaří zkušeného exligistu a střelce Radka Diveckého.

„Ano. Jednáme o jeho příchodu, už zbývá dojednat jen maličkosti. Věříme, že se podaří ho přivést. S velkou pravděpodobností za Louny bude hrát," potěšil příznivce fotbalu Pavel Domecký, předseda FK Louny. „Radek Divecký je velezkušený hráč, který by měl usměrnit naše mladé hráče. Věříme, že bude pro náš tým velkým přínosem."

Další sezonu krajského přeboru Louny startují už 12. srpna doma. Přivítají od 17 hodin Bezděkov. A cíl? Podobný jako loni.

„Myslím, že máme tým na špičku krajského přeboru. Budeme se snažit hrát pohledný fotbal a těšit naše diváky," slibuje předseda.

Klub chce hrát na špici tabulky

V minulé sezoně měly Louny velký problém hlavně v proměňování šanc. V mnoha zápasech byly lepším týmem než soupeř, často dokonce vedly, ale nakonec o body přišly. Většinou právě proto, že nedokázaly proměňovat šance.

„Zapracovali jsme na našich slabinách a věřím, že  soupeře potrápíme," říká optimisticky lounský funkcionář.

Lounským fotbalistům se zatím daří v přípravě. Nejprve porazili Bohemians B 3:2, když branky dávali Střelec, Jakub Suchý a Pecinka. Pecinka, loni hráč B týmu, se trefil i v utkání se Zličínem, doplnili ho ještě Watzka a Maier a Louny tak slavily druhé vítězství, tentokrát 3:1.

V další přípravě už dnes, ve středu 1. srpna, přivítá FK Louny soupeře z Vraného. Výkop je v 18 hodin.

V sobotu 4. srpna je pak v plánu duel s Chrástí, tentokrát od 17 hodin.

A jak to vypadá s kádrem Loun?

„V týmu došlo k několika změnám, odešel Milo a Aleš Fridrich, Dolejška se vrátil do Chomutova. Ponechali jsme si Watzkeho z Teplic, který byl na jaře zraněný, zkoušíme Zíchu z Postoloprt, šanci chceme dát i našim úspěšným dorostencům, zkoušíme například Hubičku nebo Maiera," dodal k přípravě Pavel Domecký.

Radek Divecký

Narozen 21. března 1974 vTeplicích. Zkušený útočník strávil největší část své úspěšné kariéry v prvoligových Teplicích, hrál také za Chunham Dragons, Slovan Liberec, Mladou Boleslav, Pogoń Szczecin, 1. FK Příbram, Bohemians 1905 a Jagiellonia Białystok. V Gambrinus lize nastoupil ve 196 utkáních a dal 45 gólů. V evropských pohárech nastoupil v osmi utkáních. V posledních sezonách nastupoval za Brozany v divizi.


Výsledky Loun v přípravě:

Louny – Bohemians B 3:2 (1:1)       Branky Loun: Střelec, J. Suchý, Pecinka

Louny – Zličín 3:1 (2:0)        Branky Loun: Watzka, Pecinka, Maier

Další příprava:

Středa 1. srpna ...... Louny – Vraný (18 hodin)

Sobota 4. srpna ...... Louny – Chrást (17 hodin)