Osmdesát let fotbalu v Černčicích se slavilo v sobotu 23. června na tamním hřišti, kde se během dne vystřídalo na pět stovek návštěvníků. Den plný fotbalu svedl na trávník všechny generace. Ke vzájemnému utkání veteránů dokonce přišlo na 40 hráčů, co kdy oblékali dres Černčic a diváky odměnili sedmi brankami.

Nejvíce gólů ale padlo v utkání nejmladší přípravky Černčic (ročník 1999), která z pochopitelných důvodů nestačila na starší protihráče z Loun (ročník 1997), ale o výsledek ani nešlo. Naopak po neúspěšné sezoně se vytáhli dorostenci Černčic, když remizovali s mladším dorostem Loun z krajského přeboru 1:1. Domácí žáci pak vyhráli nad Vrbnem 7:2.

Líbivá partie s bývalými reprezentanty

Hlavním tahákem pak bylo utkání mužů SK Černčice s Internacionály ČR. Domácí SK, který v jubilejním roce až do minulého týdne čekal na výsledky ostatních soutěží, zda se vůbec zachrání v 1.A třídě, sehrál líbivou partii s mužstvem bývalých reprezentantů, byť prohrál 1:5. Za hosty, kteří měli v sestavě bývalé hráče mj. Blšan Petra Radu a Jiřího Němce, skorovali Fr. Veselý a Mičinec po dvou a jeden gól přidal Příložný, za domácí byl autorem čestného gólu Oppenauer.

V průběhu slavnostního dne byli odměněni za dlouholetou práci pro SK Černčice dva bývalí hráči a trenéři – nejčastější návštěvník černčických fotbalů Vítězslav Mazák a starosta obce Jan Ogieglo. Vydařené oslavy 80 let fotbalu v Černčicích měly pokračování v dobře obsazené večerní zábavě pod širým nebem.