Sobota, středa, neděle. Tři utkání v řadě během několika dní a bodové konto Loun v divizní tabulce je o sedm bodů bohatší. Louny byly v utkání proti Hrobcům mírným favoritem. Do sestavy se vrátil uzdravený Soukup a bylo to znát. Hlavně ve druhé polovině utkání.

Vstup do utkání se domácím povedl. Už v 11. minutě našel Soukup před vápnem Kurku. Jeho střelu zblokoval obránce hostujícího celku, opakovaná střela se odrazila k Fiřtovi a ten nekompromisní ranou překonal Sailera v brance. Za sedm minut přihrával Kurkovi před vápnem Zícha. Lounský útočník se snažil projít hlouběji do vápna, ale tady ho zastavil Hála a připravil ho o míč. Hosté se dostali do první šance po půlhodině hry. Přetažený centr z pravé strany ale poslal Mikas více než metr vedle. V závěru poločasu se dostali hosté do tlaku. Nejdříve Suchý blokoval střelu hostujícího Fary na roh a z něho hosté nastřelili břevno.

Ilustrační foto.
Just poslal fotbalový Slavoj do úzkých. Žatec prohrál s Jílovým

První poločas byl spíše fotbalovou nudou a hrálo se většinou od vápna k vápnu.

Druhý poločas, stejně, jako ten s Motorletem, byl o něčem jiném. V 50. minutě se přehnal kolem J. Kühna Kurka a z úhlu prostřelil Sailera. Na další branku stačily domácím pouhé tři minuty. Popovič se u zadní čáry zbavil J. Kühna, přihrál pod sebe Soukupovi a ten placírkou rozvlnil síť za Sailerovými zády. Za další tři minuty byla k vidění obdobná akce. Nahrávačem byl Kurka a střílel Kotlan. Jeho slabá střela, na kterou Sailer ani nereagoval, se otřela o pravou tyč jeho brankové konstrukce. Gólovou tečku obstarali domácí v 78. minutě. Fiřt vybojoval na levé straně roh. Ten sám zahrával a zcela volný Zeman u zadní tyče se hlavou nemýlil.

Zbytečná červená

V 81. inkasoval lounský Černý druhou žlutou a po té červenou. Byl to zcela zbytečný faul téměř na polovině hřiště. Také závěr druhé půle patřil hostům, ale jejich nápor obrana s Pokorným za zády odrazila.

Ilustrační foto
Policisté budou ve středu měřit rychlost na šesti místech okresu

V sobotu hrají Louny v nedalekém Rakovníku a budou chtít odčinit podzimní prohru 0:3. Místní Tatran trénuje Pavel Koutenský, který lounský fotbal dobře zná a určitě svůj tým dobře připraví. Louny již do tabulky nasbíraly 30 bodů, což je o šest více než za celou sezonu 2015/2016.

Trenér Schettl již bude mít k dispozici Vojtu Trupa do zálohy, který měl pětizápasovou stopku za komentář na rozhodčího v Souši.

Louny - Hrobce 4:0 (1:0)

Branky: 11. Fiřt, 50. Kurka, 53. Soukup, 78. Zeman
Rozhodčí: Kastl Košan, Duda, ŽK 3:2, ČK v 81. Černý (Louny), 253 diváků

Sestava Loun: Pokorný - Suchý (70. Pergl) , Černý, Krejčík, Fiřt, Soukup (86. Myšák), Kurka (80. Vondráček), Popovič, Kotlan, Zícha (77. Hrnčíř), Zeman

Sestava Hrobců: Sailer - Matoušek (48. Slavíček), J. Kühn, Šimral, Hála A., Kühn, Polák, Hajdarevič, Fary, Mikas - Belák (73. Kysela)

Jaroslav Tošner