Tři kola před koncem Tip ligy tu je malá rekapitulace víkendových soupeřů.

1) Dobře hrající Dobroměřice jsou páté a hostí v derby 12. Domoušice, které bojují o udržení. Domácím chybí Haliř a tři hráči Krupka, Sl. Štranc, A. Rus jsou zranění.

2) Tuchořice i s omezeným počtem hráčů si drží herní standard a jsou deváté. Jsou favoritem proti posledním Černčicím, které čekají na dnešní verdikt disciplinárky pro vyloučeného Beránka.

3) Mužstvo Loun se vrátilo do hry o druhé (možné postupové?) místo a jsou od něj bod na 4. příčce. Jen o 3 body méně mají 7. Kopisty. Domácím chybí zraněný Bednář.

4) Derby tentokrát nemá favorita, domácí Tatran se v posledních kolech zlepšil a po výhře v Obrnicích je už na 5. místě. Hosté hrají o postup, v poslední době ale dávají méně branek, než byli zvyklí. Navíc je patrně čeká problém, neboť bratři Fridrichové, klíčoví hráči týmu, čekají na dnešní výrok o jejich trestu za vyloučení v minulém kole. Postoloprtští ale žádné utkání nevypouštějí.

5) Před dnešní dohrávkou (Žatec B – Březenecká) má zatím 9. Slavoj B stejně bodů jako 10. Meziboří, s nímž hraje už v neděli. Chybět mu však bude potrestaný Baierl a jako vždy je otázkou, kdo je posílí z A týmu, resp. dorostu, či kdo bude muset hrát v sobotu za áčko.

6) Nejzajímavější utkání v okrese je přímým soubojem o 2. místo v OP. Třetí Lenešice (mají utkání se Sedčicemi k dobru) mají zatím o bod méně než druhý Slavětín. Poražený už patrně ztratí šanci myslet na prvenství. Oběma celkům se nyní daří, dávají hodně branek a čeká se velká návštěva.

7) Sousedské derby v OP hrají poslední, sestupující, Zeměchy s 10. Cítoliby, které potřebují bodovat. Domácí před týdnem nastoupili venku jenom v deseti a dostali 10 gólů.

8) Mužstva středu tabulky se utkají na půdě 7. Chožova, který hostí 8. Ročov. Hosté mají jen o bod méně, venku mají vyrovnanou bilanci a čerstvý zážitek, když před týdnem nazázeli 13 branek

9) Lišany jsou už na posledním místě bez vůle, neboť v minulém kole jich jelo hrát pouze sedm. Hostí 4. Lipenec, který nabírá pozdní fazonu.

10) Soupeři na tomto řádku jsou letos příjemným překvapením jara. Zatím 5. Nové Sedlo má o 2 body více než dosud 6. Hlubany.