Oproti zápasu z minulého týdne se Štětím byla ale jejich hra nepatrně lepší, na silného soupeře ale nestačili. I tentokrát si domácí dokázali vytvořit jen minimum šancí, během zápasu vystřelili mezi tyče jen dvakrát. Ale střely Jana Laibla gólový efekt nepřinesly. Největší šanci měl Měšťan, když z těžké pozice a zřejmě i faulovaný dokázal přehodit vybíhajícího brankáře. Míč šel ale i přes branku.

Hosté ze Štětí byli první poločas mírně lepší, fotbalovější, mnoho výrazných šancí si ale nevytvořili. Tu největší bravurně zlikvidoval brankář Voigt, když dokázal tečovanou střelu vytáhnout na břevno. Hosté se ale přece jenom prosadili. Před koncem poločasu Kubánek, před kterým se otevřela levá strana obrany, poslal hosty tvrdou střelou k tyči do vedení.

Na počátku druhé půle byli hosté výrazně lepší, jejich tlak byl místy velký. V 75. minutě zvýšili na 2:0. Hra se pak vyrovnala, ale akce domácích rychle končily na obraně hostů. Ti ještě v 90. minutě z brejku přidali třetí gól. „Hráli jsme s těžkým soupeřem, přesto jsme mysleli před zápasem na bod. To se ukázalo jako utopie, prohráli jsme jednoznačně, hosté měli celý zápas pod kontrolou. Přesto jsem v naší hře viděl mírné zlepšení. Hrajeme krajský přebor, ale v zápase s Chomutovem nastoupilo devět hráčů, kteří v minulé sezoně hráli 1.B třídu. To je na našich výkonech znát,“ řekl po zápase Jan Laibl, trenér Žatce.

Žatec – Chomutov 0:3 (0:1)

Žatec: Voigt - Jindra, Oppel, Stančík (60. Andrt), Kubálek - Bauchner, Sirový, Plášil, Fišer (82. Havelka) - Laibl, Měšťan (65. Klíma)