Výkon, se kterým by byla starost udržet se v nejnižšší krajské třídě, předvedli v sobotu fotbalisté krajského přeboru Slavoje Žatec v přípravném utkání na tréninkovém hřišti v Libočanech, kde podlehli mužstvu okresního přeboru Chomutovska FK Údlice 3:4!

Za domácí sice nehrálo A mužstvo, ale kombinovaný celek, přesto jeho prohra je zklamáním.

Po vyhraném poločase 2:0 (vedoucí gól byl vlastní po střele M. Jarolíma, druhý dal Klíma hlavou po rohu Břečky), se obrana dopuštěla velkých chyb. Střídající brankář Spodniak po návratu ze SRN se nestačil divit, kolik má práce. Za obdržené branky nemohl, protože děravá obrana pouštěla hosty do šancí jak na běžícím pásu.

Kromě toho dva góly připravili soupeři žatečtí zadáci. Na vyrovnávací v 61. minutě to byl Vrábík chybou už na půlící čáře a pak svou nedůsledností. Na třetí Údlic nahrál Břečka hlavou přes svého vybíhajícího brankáře a čtvrtý byl opět po vyšachování naivní obrany.

Prohru zmírnil v závěru pohotově Škréta z Klášterce, kterého trenéři zkoušejí, stejně jako Dykasta z Chomutova. Další hráči Žatce dostali příležitost ještě včera odpoledne v utkání s Výškovem. Sobotní duel řídil rozhodčí Jurečka.