Fotbalisté Slavoje Žatec po vydařeném vstupu do krajského přeboru, kdy se jim podařila šňůra několika vítězných zápasů, nyní naopak upadli do herní a výsledkové krize. Z posledních šesti utkání jich pět prohráli. Tentokrát v sobotu podlehli doma mužstvu Brné 1:3. Hosté určili ráz zápasu dvěma trefami už v prvním poločase. Po změně stran sice Slavoj dřel, snažil se, ale dohnat manko se mu už nepodařilo.

Úvodní fáze utkání byla vyrovnaná, oba celky se spíše oťukávaly ve středu hřiště a čekalo se, s čím vyrukuje soupeř. Hosté byli ovšem velmi silní v brejcích a jakmile dostali míč do běhu, pokaždé přesně zakončili. Poprvé to bylo ve 20., kdy hned po výkopu brankáře si srovnal balon na kopačce Jan Králík a přesnou ranou k tyči nedal domácímu gólmanovi šanci - 0:1. O deset minut později se dostal stejný střelec ke sprintu na žateckou bránu znovu a opět neváhal - 0:2. Domácí hráči svému soupeři tento gól doslova darovali, protože předtím Jan Wiesinger přišel o balon při rozehrávce na půli hřiště a žatecká obrana se už nestačila vrátit, Králík při přelobování brankáře Švarce měl pohodlnou práci.

Po přestávce se hosté zatáhli a Žatec přidal na obrátkách ve snaze zkorigovat stav a vyrovnat. Domácí se tlačili před branku pod terasou Chaloupky, povzbuzováni desítkami diváků, a vytvořili si i několik dobrých šancí, ale dlouho žádnou z nich nedokázali proměnit. Až v 80. přece jen svitla naděje - Pavel Hassman po spolupráci s kapitánem Petrem Klincem uklidil balon k tyči a snížil na 1:2. Žatečtí byli v té době lepší, jejich tlak se stupňoval, zdálo se, že do konce zápasu by se jim mohlo srovnání stavu podařit. Minutu před koncem však neproměnili další velkou příležitost a balon po odrazu se skutálel jen těsně mimo bránu. Nedáš - dostaneš: hosté, kteří ve druhém poločase byli směrem dopředu téměř neviditelní, v 91. při tlaku Žateckých se dostali k míči, na dvě přihrávky ho vyslali dopředu a Antonio Gajdarski po dalším smrtícím brejku z levé strany obešel i brankáře a bez problémů definitivně rozhodl o třech bodech pro hosty.

Slavoj Žatec je nyní v tabulce sedmý a poprvé se dostal do pasivní bilance v počtu výher a proher; na kontě má pět vítězství a šest porážek. Brná je na pátém místě. Příští utkání bude hrát Slavoj Žatec v sobotu na hřišti ve Štětí a nebude to lehký oříšek, protože domácí tým je současným lídrem krajského přeboru.

Žatec - Brná 1:3 (0:2)

Branky: Hassman - Králík 2, Gajdarski.

Rozhodčí Fencl, žluté karty 3:2, diváků 100.

FK Slavoj Žatec: Švarc - Zelinka, Wiesinger, Klinec, Paul, Zimola, Zmrhal, Hankocy, Bešík, Hassman, Smékal.

SK Brná: Satek - Smetana, Večeřa, Gajdarski Antonio, Betka (93. Gajdarski Adrian), Králík, Demčenko, Rakištenlijev, Bartoš, Heřman, Čapek (69. Bukáček).