Ochutnávka tradičního pokrmu varenyky - těstovin s náplní z masa, kysaného zelí, zdobené zakysanou smetanou
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na ochutnání se rozlévala slza vodky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
U malého stánku si lidé mohli prohlédnout propagační materiály nebo zakoupit drobné sladkosti
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Ochutnávka tradičního pokrmu varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Světové dny v lounské knihovně byly tentokrát věnovány Ukrajině a Ukrajincům.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Světové dny v lounské knihovně byly tentokrát věnovány Ukrajině a Ukrajincům.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Ředitelka lounské knihovny Dagmar Kučerová a Jan Grunt, jeden z organizátorů setkání
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
S tradičními písněmi, tanci a v krojích vystoupila skupina Džerelo (česky Pramen nebo Zřídlo).
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
S tradičními písněmi, tanci a v krojích vystoupila skupina Džerelo (česky Pramen nebo Zřídlo).
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Akce se zúčastnila také Sofija Ostrovska, která zanedlouho oslaví 93. narozeniny. Původem Ukrajinka žije už desítky let v Lounech. Je to válečná hrdinka.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Akce se zúčastnila také Sofija Ostrovska, která zanedlouho oslaví 93. narozeniny. Původem Ukrajinka žije už desítky let v Lounech. Je to válečná hrdinka.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například tradiční pirožky. Kurz vedla Olena Jará. Připravila také pokrmy k ochutnávce. Například pravý boršč.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například tradiční pirožky. Kurz vedla Olena Jará. Připravila také pokrmy k ochutnávce. Například pravý boršč.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například tradiční pirožky. Kurz vedla Olena Jará (vlevo), Připravila také pokrmy k ochutnávce. Například pravý boršč.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Na workshopu si zájemci mohli vyzkoušet, jak se dělají například pelmeně či varenyky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Ochutnávka tradičních ukrajinských specialit
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Příprava workshopu o vaření
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Příprava workshopu o vaření
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Zájemci si mohli vyrobit tradiční ozdobné věnečky
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Světové dny v lounské knihovně byly tentokrát věnovány Ukrajině a Ukrajincům.
Zdroj: Deník/Zdeněk Plachý
Den s Ukrajinou v lounské knihovně. Dívky z tanečního souboru Džerelo.
Zdroj: Alla Želinská