Hokkaido omáčka s kuřecími kousky

Budeme potřebovat:

  • na omáčku
    • 1 ks menší hokkaido dýně (přibližně 350 g)
    • 250 ml rostlinné smetany na vaření – můžete nahradit klasickou
    • kurkuma
    • mletý kmín
    • špetka skořice
    • sůl
  • na kuře
    • 300 g kuřecích prsou
    • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
    • 2 stroužky česneku
    • 1 polévková lžíce medu
    • 1 polévková lžíce dijonské hořčice
Dýňová polévka
Fantastické recepty z dýně: Polévka, pomazánka, bábovka i muffiny

Postup:

Dýni omyjeme, překrojíme na polovinu a odstraníme z ní semínka.

Dáme ji péct do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 45 minut. Zda je dýně upečená zjistíme, pokud jí snadno projde špejle. Poté dýni vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Nakrájíme ji na menší části (slupku neodstraňuji), dáme ji do mixéru spolu s ostatními surovinami a rozmixujeme na jemnou, krémovou konzistenci.

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky.

Ze sójové omáčky, medu, česneku a hořčice uděláme marinádu a kuřecí kousky v ní pořádně promícháme. Kuřecí kousky necháme marinovat alespoň 30 minut, klidně si je můžeme připravit den předem.

Maso opečeme na pánvi a podáváme s hokkaido omáčkou.

K jídlu se skvěle hodí jako příloha rýže, tarhoně, bulgur, pohanka nebo kuskus.

Pekne papkaj je slovenská rodinná značka. Tak jako každý rodič chtějí autoři blogu pro děti jen to nejlepší. Inspirujte se jídelníčkem s chutnými, jednoduchými a zdravými recepty, které pro vás vybíráme. Originální jídla zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Recepty můžete sledovat také na Instagramu.