Kamila Alinčová, jedna ze dvou dcer účastníka olympijských her 1994, uvedla, že její tatínek je v pořádku.  "Je s námi normálně doma a žijeme normálně!" Pozastavuje se nad tím, jak informace o údajné embolii vznikla. "Žasneme, jaké neskutečné informace noviny mají. Poskytovateli díky, máme další výstřižek do kroniky." 

Odchovanec Slovanu Louny ukončil svou aktivní hokejovou kariéru v tichosti, naposledy hrál v sezoně 2017/2018 za Slaný třetí nejvyšší soutěž. „Ve Slaném jsme byl spíš hrající trenér. Víte, ten hokej mě pomalinku přestává bavit. Chodím teď hrát dvakrát týdně v Letňanech, občas si zahraji i v Lounech. To bych se udržoval, aby mi nerostlo břicho,“ říkal v březnu minulého roku při slavnostním otevření teplického Zimáku.

Přemýšlel, že by se vydal na trenérskou kariéru, hlavně se však chtěl věnovat naplno své rodině, kterou dříve kvůli hokeji zanedbával. Když přišla řeč na současný hokej, krčil rameny. „Je hodně tvrdý.“

Jan Alinč
Jan Alinč skončil kariéru: Hokej mě přestává bavit

Pro Alinče přiletěl vrtulník, dva měsíce byl poté ve vážném stavu v jedné z pražských nemocnic. Boj o život vyhrál, na nohy se ale už nepostavil. Ochrnul.

Jan Alinč
Odchovanec Loun Jan Alinč je dva měsíce po úrazu ve vážném stavu v nemocnici

Zprávy o bývalém reprezentantovi byly kusé, často i zkreslené. Říkalo se, že vysílený nekomunikoval ani se svými kamarády, psychicky prý na tom nebyl dobře, jeho osud ho zlomil.

Řada blízkých i známých se Alinčovi snažila pomoct. Jeden příklad za všechny – minulý pátek předal kapitán Karlových Varů Tomáš Skuhravý finanční šek ve výši 70 tisíc korun hokejistově dceři Kamile.

Právě Skuhravý byl hlavním iniciátorem akce, kterou se snaží svému dlouholetému kamarádovi pomoct. Karlovarská legenda nejprve zorganizovala charitativní sbírku, během níž darovala do internetové aukce svůj originální hraný dres. Vydražil se 20 500 Kč. Přispěli také samotní hráči a realizační tým Energie, mezi sebou vybrali téměř 50 tisíc!

Jan Alinč
Vážně zraněnému lounskému odchovanci Janu Alinčovi pomůžou Karlovy Vary