Hned dva zápasy sehráli o víkendu hokejisté Slovanu Louny proti Klášterci nad Ohří. Zatímco ale žáci šestých tříd po boji vytěžili z duelu plný bodový zisk, trenér sedmáků spokojen nebyl.

Sl. Louny – Klášterec n. Ohří 8:7 (2:4, 4:1, 2:2)

Branky Loun: 5. Križan (Ditrich), 12. Urbánek (Križan), 27. Kučera, 27. Kučera (Kabourek), 35. Ditrich (Urbánek), 37. Urbánek (Ditrich), 44.Kučera (Burian), 58.Urbánek (Kučera)

Hokejové šesté třídy v zápase plném zvratů dokázaly ve druhé třetině dokonale otočit vývoj utkání. Po první přestávce svítilo na ukazateli skóre 2:4 a vypadalo to na jednoznačné vítězství hostů z Klášterce, zvláště, když ve 26. minutě přidali pátý gól. Zvrat odstartovalo úspěšné trestné střílení. Ve 27. minutě to byl šikovný Kučera, který za pár sekund zvedal ruce nad hlavu podruhé, po překrásné kombinaci s Kabourkem. Ve 35. minutě utkání pak nahrával Burian na zaslouženou vyrovnávací branku Ditrichovi.

Do druhé sirény stačili oba mladíci zařídit vedení, pouze role střelce a nahrávače si vyměnili – 6:5. V úvodu závěrečné části přidával sedmou branku Kučera a zdálo se být rozhodnuto. Hosté však nevystříleli všechen střelecký prach a čtyři minuty před závěrečným hvizdem dokázali srovnat na 7:7. V 58.minutě už ale bylo zase vše jinak. Lounský stadion měl možnost si opět zaburácet, trefil se totiž Burian a vsítil tak vítěznou branku. Domácí trenér Křivan po zápase pochválil oba brankáře a liboval si, že stoupá výkonnost obranné dvojice Burian, Borl. Vyjádřil také nespokojenost s výkonem rozhodčích.

Sl. Louny – Klášterec n. Ohří 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branka Loun: 22.Verner (Ulrych)

Sedmáci stejné drama jako jejich mladší kolegové nepředvedli. Lounský trenér Verner byl před zápasem rád, že dal dohromady alespoň deset hráčů. Někteří ale nastoupili bez tréninků po nemoci, nebo po povinném lyžařském výcviku.

Hosté se ujali bezpečného vedení o dvě branky už v první části hry. Po prohrané první třetině přeházel domácí kouč složení obou řad, odhodlal se i k netradičnímu kroku, kdy do útočných řad poslal obránce. To se mu vyplatilo a ve dvaadvacáté minutě snižoval jeho syn v přesilovce po individuálním průniku na 1:2.

Z lounských úspěšných střel to však bylo vše, mladíci už do konce zápasu svůj střelecký účet nezlepšili. Lounští hokejisté v přemíře snahy začali faulovat a nechali se zbytečně vylučovat. A soupeř nekompromisně trestal. Čechovo vyloučení korunoval obránce Kučera, který ve zmatku před brankářem srazil puk za domácí brankovou čáru. V závěrečné třetině si i díky šesti vyloučeným nevytvořili hráči Slovanu žádnou možnost ke skorování, naopak zaslouženě inkasovali v oslabení 3 na 4. Poměr střel 15:41 pak jasně vypovídá, kdo byl tentokrát lepší.