Sobotním zápasem v Ostrově nad Ohří uzavřel Slovan Louny sérii čtyř zápasů odehraných na hřišti soupeřů. Zaváhání v úvodu druhé třetiny však rozhodlo o tom, že v konečném účtování této série ke třem bodům z utkání v Bílině žádné další nepřibudou.

Už při odjezdu z Loun napočítali trenéři pouhých jedenáct hráčů do hry, takže náhodní kolemjdoucí mohli být přesvědčeni, že k zápasu odjíždí nějaký fotbalový tým. Do sestavy zasáhla marodka a to především u pilířů obrany, dvojice Městka – F.Červíček.

To potvrdil samotný úvod zápasu, kdy po chybě právě v obranném pásmu šli domácí po 39 sekundách do rychlého vedení. V polovině úvodní části sehrál Slovan dobře přesilovku, ovšem bez gólového efektu. A když v následující početní výhodě konečně branku dal, rozhodčí jí neuznal pro avizované vyloučení. A tak byli hosté nakonec rádi, že následující přesilovku domácích díky brankáři Charvátovi přežili.

Ten ale lovil puk z branky brzy po úvodním vhazování druhé třetiny. Pravidlo nedáš – dostaneš platilo v tomto případě po nevyužité šanci L. Vaice a neúspěšné dorážce Štěpána. Puku se zmocnil soupeř a po úspěšném sólu podruhé rozjásal poměrně početný kotel domácích fanoušků.

A ten nakonec jásal během následujících čtyř minut ještě dvakrát a domácí rychle vedli 4:0. V té době však netušili, že zápas tak jednoduchý nebude.

Slovan zpátky ve hře

K obratu zavelel střelou od modré mladý obránce Bečka svým premiérovým gólem v A týmu. V době, kdy už to vypadalo, že nevyužijí další přesilovku. Pak se domácí fanoušci chytali za hlavu, když dvojice hráčů jela sama na Charváta a neskórovala. To nájezd Petrlíka na druhé straně gólový efekt přinesl, a když ve 33. snižoval na 4:3 Hemiš, byl Slovan zpátky ve hře.

Ovšem využitá přesilovka z úvodu závěrečné třetin a šestý gól domácích z 50.minuty, navíc v oslabení, střídačku na chvíli uklidnil. Za necelé dvě minuty však kontroval na 6:4 opět obránce Bečka a tak konečné uklidnění pro Mattonku znamenal až sedmý gól v 58.minutě. V přímém souboji o druhé místo byl tedy nakonec úspěšnější soupeř, který zopakoval vítězství 7:4 ze II. kola na lounském ledě.

Zde se Slovan po dlouhé době představí v nedělním v utkání s Litoměřicemi, se kterými v předchozím utkání vydřel dva body až po samostatných nájezdech. Snad se trenérům domácí střídačka konečně zaplní hráči.

Mattoni Ostrov – Slovan Louny 7:4 (1:0,3:3,3:1)

Branky hostů: 28.a 52.Bečka, 32.Petrlík, 33.Hemiš

Sestava: Charvát (Turza) - M. Svoboda, Bečka, L. Vaic, Petrlík, Štěpán, Sak, Trefný, Hemiš, Vojtěchovský, Kříž

Ladislav Suchý