Netradičně ve středu, 20. února, jeli hokejisté Slovanu Louny do Lovosic ke druhému zápasu finále play off krajského přeboru. V neděli na svém stadionu vyhráli 8:2 a na na tento úspěch navázali i na ledu Lovosic, kde vyhráli 5:2. Díky tomu se tak mohou lounští hokejisté radovat z mistrovského titulu.

Oproti neděli neměli kouči k dispozici Dittricha, Szakala a Šedivého, což způsobilo, že Lounští nastoupili do zápasu od počátku na tři pětky. Deset borců na střídačce soupeře hostům dalo pocit, že půjde už pouze o formální záležitost. Za podpory několika lounských fandů utkání začalo.

Zápas rozhodně formalitou nebyl

Už od prvních minut ale lounští hokejisté byli vyváděni z domnění, že zápas bude pouze formalitou. Domácí je přehrávali a díky liknavému přístupu se bránili jednomu útoku za druhým. Naštěstí lounský Dorn odolal několika střeleckým pokusům a hra se postupně vyrovnala. Domácí měli ovšem stále mírně navrch i díky neustálým vyloučením hostů. Poté, co se konečně chvíli hrálo pět na pět, se prosadil první útok vedený Derflerem, kterému na úvodní branku utkání přihrával Gebelt - 1:0. Netrvalo však dlouho a po zmatku před lounskou brankou bylo vyrovnáno - 1:1. Do konce prvního dějství se hrál nepříliš pohledný hokej plný nepřesností, osobních soubojů a nervozity. První třetina tedy skončila nerozhodně.

Lounští trenéři byli z přístupu hráčů k utkání rozladění a dali to také o přestávku jasně najevo. Hráčům vytkli chyby v obraně, nevýrazné napadání a celkově špatný přístup k tak důležitému utkání. Je ale pravda, že soupeř hrál aktivně a dravě. Do druhé třetiny hosté vstoupili odhodlaní zlomit odpor domácích a začít se těšit na oslavy titulu. Zpočátku začali opravdu hrát aktivněji, ale jejich akce byly bezzubé a bez vážnějšího ohrožení branky. Nicméně změna oproti prvnímu dějství byla jasná. V polovině zápasu konečně zaúřadovalo trio Rais, Sak a Vojtěchovský, kdy poslední jmenovaný po akci prvních dvou rozvlnil síť střelou nad lapačku domácího brankaře 2:1. Po této brance se domácí opět mírně ujali otěží zápasu a několikrát pohrozili. Lounská obrana však odolala a utkání tak zůstalo dál nerozhodnuté.

Pokyny před třetí třetinou byly jasné - ještě více přidat na tlaku a využít naší početní převahy na střídačce. Předpoklad se vyplnil. Domácím během třetí třetiny už začaly docházet síly a Lounští začali mít viditelně navrch, což ústilo v jejich třetí branku z hole Marka Svobody po chybě jednoho z domácích obránců - 3:1. Ve 48. minutě přidal pojistku ve formě čtvrtého gólu aktivní Gebelt a konečně tak na tabuli svítil výsledek, který se lounským divákům líbil - 4:1.

Jenže Lovosičtí nejsou žádné slečinky, které by složily zbraně. Nejen, že dále bojovali a hráli velice nepříjemně, ale navíc dokázali snížit na rozdíl dvou gólů zásluhou lounského odchovance Pilaře - 4:2. Z pohledu domácích to však bylo pozdě. A tak půl minuty před koncem pečetil naše vítězství, tvrdou střelou od modré, Sak. Siréna ukončila utkání za stavu 5:2 pro Slovan a oslavy mohly propuknout.

Po děkovačce několika přítomným fanouškům převzal zraněný kapitán Vaic pohár pro vítěze Krajské ligy mužů od zástupce krajského hokejového svazu. Po krátké oslavě na ledě a společném fotografování hráči vyrazili na cestu do Loun, kde se v oslavách pokračovalo do pozdních nočních hodin.

Branky: Derfler (Gebelt), Vojtěchovský (Sak), Svoboda ml., Gebelt (Derfler), Sak (Rais, Vojtěchovský)

HC Slovan Louny: Gebelt, Derfler, Červíček - Zetka, Vojtěchovský, Svoboda ml. - Hloucha, Rais, Veselák, Pazourek - Pospíšil, Kučera T. - Svoboda st., Srb - Sak, Bečka - Dorn, Charvát M.

Na Louny teď čeká kvalifikace o 2. ligu

Hokejisté Slovanu Louny si vybojovali právo hrát kvalifikaci o 2. ligu, třetí nejvyšší českou soutěž. V ní se utkají se Zbraslaví (vítěz pražského přeboru) a vítězem přeboru Středočeského kraje (Příbram nebo Velké Popovice). S oběma soupeři se Louny utkají doma a venku, nejúspěšnější tým z této kvalifikace bude hrát baráž s posledním celkem 2. ligy.

Lounští sehrají úvodní zápas kvalifikace v pátek 1. března, když na svém ledě přivítají buď Příbram nebo Velké Popovice. Pro fanoušky při tom připravují malou slavnost, ukázat jim chtějí vítězný pohár. Začátek je v 17 hodin.

(s použitím www.hcslovanlouny.cz)