Lounští hokejisté slaví. I když prohrávali už 1:4, dvě minuty před koncem vyrovnali a nakonec bodovali v nájezdech. I ve druhém utkání play off Slovan přehrál Kadaň B a jde do finále krajského přeboru.

Po brankově vyrovnané první třetině, kdy se za Louny trefil v sedmé minutě Rais, měli v dalším průběhu zápasu více ze hry hosté. Kadaň B vedla ve druhém zápase už 4:1 a zdálo se, že se série vyrovná. Hokejisté Slovanu ale nesložili zbraně a v závěrečné třetině začali rychle dotahovat. Nejprve se ve 46. minutě prosadil Kousek, o minutu později znovu Rais a vyrovnával dvě minuty před koncem Csonka.

O osudu utkání tak rozhodovaly nájezdy, ve kterých byli Lounští úspěšnější a vyhráli 5:4.

Po výhře v prvním duelu 9:4 tak kralovali i v celé sérii, zvítězili v poměru 2:0.

Ve finále krajského přeboru čeká na lounské hokejisty Roudnice. I proti ní budou Louny počítat s Martinem Szakalem, navrátilcem do řad Slovanu, hráčem, který má i extraligové a bohaté prvoligové zkušenosti. První duel se hraje o víkendu na zimním stadionu v Roudnici, v Lounech by se mělo hrát ve středu 9. března od 18 hodin.

Louny - Kadaň B 5:4 po nájezdech (1:1, 0:2, 3:1)

Stav série: 2:0

Branky (nahrávky) Loun: 7. Rais (Růžek, Veselák), 46. Kousek (Veselák, Kolčava), 47. Rais (Sak), 58.Csonka (Kousek, Sak)