Hokejisté Slovanu Louny dohrávali odložený zápas krajského přeboru s Kadaní. Předminulou neděli se neuskutečnil, protože soupeř nedorazil. Kadaňských borců opět dorazilo jen pár a jen se tak potvrdilo, že soupeř má v letošní sezoně problémy s kádrem. Lounští se sešli ve slušném počtu, ale několik jejich hráčů mělo různé, menší či větší, potíže a stále se museli obejít bez Raise, Derflera, či Gebelta. Domácí svatyň opět střežil Dorn, kterému dvojku dělal Fišer.

Utkání domácí začali na tři kompletní pětice. V úvodu nevyužili několik slibných šancí. Ve 13. minutě při vyloučení Vavrici útočné duo Vojtěchovský Dittrich zařídilo první branku. Po vyhození Dittricha z obranné třetiny Vojtěchovský důrazně napadal a dokázal obránce hostí přinutit k chybě v rozehrávce, kterou pouze přistrčil Dittrichovi a ten z mezikruží nedal gólmanovi šanci 1:0. V 16. minutě z vlastní třetiny přebruslil hřiště Šedivý a krásnou střelou ze střední vzdálenosti golfákem přes obránce vymetl všechny pavouky z kadaňské klece 2:0. O pár chvil později po zaváhání domácí obrany při rozehrávce hosté snížili 2:1.

Ve druhé třetině chtěli domácí pokračovat v nastolené hře, která likvidovala síly Kadaňských, kteří hráli na dvě pětky. A proměnit alespoň pár šancí, což se ale nedařilo. A když před polovinou zápasu neproměnil trestné střílení ani kapitán Vaic, začala se o své slovo hlásit nervozita. Naštěstí ve 29. minutě se prosadil Červíček 3:1. V oslabení vypíchl Vojtěchovský puk na modré a backhandem proměnil samostatný průnik po pravé straně 4:1. Soupeř pak využil jednu z přesilových her a snížil na 4:2. Od poloviny zápasu Lounští hráli bez kapitána, který v celém průběhu klání pociťoval únavu a rozhodl se šetřit síly na nedělní duel. Když před koncem druhého dějství, po tvrdém zákroku odstoupil i Štěpán s pohmožděným kolenem, sestava domácích se musela výrazně přeskupit.

Únava v závěrečné části

Ve třetí třetině postupující únava obou týmů způsobila, že úroveň hry poklesla. Domácí brankář Dorna na začátku třetí třetiny čelil několika šancím hostů a bravurně je zvládl. I domácí měli několik šancí, až ve 13. minutě se prosadil podruhé v zápase po nahrávce Dittricha Šedivý 5:2. Hosté poté dostali po nedůrazu v obraně puk do brány, ale rozhodčí si všimli vysoké hole a branku neuznali. Zápas se dohrál v klidu a domácí hokejisté si mohli po jeho skončení opět skočit „rybičky".

Na výhře lounských hokejistů se rovným dílem podílely všechny pětky. Opět se prosadili bodoví lídři týmu Šedivý a Dittrich, kteří si oba připsali dva kanadské body. Šedivý za dva góly a Dittrich za gól a asistenci. V zápase domácí v kritických chvílích podržel Dorn a pomohl tak významnou měrou k úspěchu.

Louny - Kadaň B 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky Loun: Dittrich (Vojtěchovský), Šedivý (Veselák), Červíček (Štěpán), Vojtěchovský, Šedivý (Dittrich)
Sestava Loun: Veselák, Šedivý, Prokeš - Vaic, Vojtěchovský, Dittrich - Vavrica, Štěpán, Červíček - Pospíšil, Sak - Hloucha, Kučera T. - Srb, Svoboda st - Kučera J. - Dorn, Fišer

Lukáš Turza