Necelá padesátka diváků, která přišla v neděli 1. února na hokej do Loun, si tentokrát pěkné hry moc neužila.

V souboji sousedů z tabulky šlo domácím o upevnění průběžného druhého místa a v případě plného bodového zisku také o zvýšení náskoku nad soupeřem z Litoměřic.

Slovan šel do rychlého vedení již ve 3. minutě, když využil první početní výhodu. Dělovku Vaice úspěšně dorážel Zetka. Z další přesilovky ovšem nic nevyužil. Pouze samé sólování a nepřesné přihrávky. A když ve 13. vyrovnal Hubner, přestal hrát úplně. Akcemi „na náhodu“ nemohli domácí soupeře ničím překvapit, a protože i ten převáděl podobný styl hry, museli se diváci nudit.

Druhá třetina byla přesnou kopií té úvodní. Snad jen s výjimkou pěkné akce mladíčka Krebse, který ji i úspěšně zakončil. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil ve 3. třetině Gebelt a na konečných 4:1 po další individuální akci Petrlík.

Hostům pak došly síly, a tak se k nepěkné hře přidala i nečistá. A když se fauly začaly oplácet, byli těmi nejzaměstnanějšími rozhodčí u vrátek trestných lavic. Zápas nakonec nedohrál Svoboda, kterému osekal prsty na ruce Bartoň, jež šel po zásluze předčasně do sprch.

Slovan sice stoprocentně bodoval, ovšem předvedeným výkonem dal zapomenout na předchozí hokejovou podívanou s Kadaní. Jestli se jeho hra zlepší, tak to domácí diváci dlouho neuvidí. Následuje série tří zápasů na ledech soupeřů a nakonec v neděli 1. března závěrečný zápas sezony. Na lounském ledě se představí Draci z Bíliny.

Slovan Louny – Bon Art Litoměřice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky: 3. Zetka (Vaic), 28. Krebs (Vojtěchovský), 43. Gebelt (Hemiš), 49. Petrlík.

Sestava: Charvát (Turza) – Městka, Červíček, Bečka, Svoboda, Gebelt, Prokeš, Petrlík, Vaíc, Hemiš, Vojtěchovský, Zetka, Krebs

Ladislav Suchý