Hokejoví žáci Slovanu Louny prohráli obě utkání v Kutné Hoře.

MŽ: Sršni Kutná Hora – Sl. Louny +Draci Bílina 11:2 (2:0, 5:0, 4:2)

Mladší žáci na ledě vedoucího celku Kutné Hory odvedli celkem vyrovnaný zápas. Ovšem domácí střelci mířili daleko přesněji, zvláště když lounský brankář Špička neúspěšně testoval nové betony.

Pro hosty byl dlouho nepřekonatelnou překážkou jeho urostlý kolega na druhé straně. Ten moc volného prostoru v brance neposkytoval. Pouhé dvě branky na jeho kontě proti jedenácti bodnutím sršňů byly tentokrát dost málo.
Branky: 46. Marek, 58. Živný

SŽ: Sršni Kutná Hora – Sl. Louny +Draci Bílina 8:6 (4:1, 2:1, 2:4)

Starší žáci nastoupili do přímého souboje o druhé místo dost nekoncentrovaně. Domácí do zápasu vlétli jako praví sršni a zpočátku ovládli utkání rychlostí bruslení, hokejovou dovedností, silou a důrazem. V 9. minutě už vedli 3:0. Až když přidali čtvrtý gól, dali Sršni příliš prostoru Veselému, který krásným golfovým úderem trefil šibenici.

Ve 2. třetině za stavu 5:1 domácí vystřídali brankáře a jejich výkon začal ochabovat. Ve 31. dvojice Rudolf a Čech z brejku snížila na 5:2, ovšem o minutu později domácí dali šestou v oslabení a zdálo se být rozhodnuto.

Ovšem v úvodu třetí třetiny neměl potřebné štěstíčko vystřídavší brankář Rejna a po chybě inkasoval zásluhou Veselého na 6:3. Poté byl podruhé vyloučen Němec a domácí znovu inkasovali, tentokrát Čechovým golfem z úhlu mezi nohy brankáře.

V 54. min při dalším vyloučením Němce domácí v oslabení opět inkasovali, když puk dorážel neobsazený Veselýl na 6:5. Ovšem k překvapení všech se na časomíře rozsvítilo 7:5 a ani po oprávněných protestech nechtěli rozhodčí vzít své rozhodnutí zpátky.

Domácí vzali oddechový čas, zredukovali sestavu a znovu vystřídali brankáře. Opět převzali iniciativu a po několika šancích šli ve 46. opět do dvoubrankového náskoku. Pak nevyužili přesilovku, a když ve hře 4 na 4 ujel Veselý a podařilo se mu obejít bránícího Draslara, bylo skóre znovu o jednu branku 7:6.

Konečné rozhodnutí přišlo v 55. minutě, kdy Drahota zvýšil na 8:6. Přesto se na časomíře objevilo opět o jeden gól navíc - 9:6. Domácí pak ubránili závěrečné oslabení a získali tak zasloužené tři body a posun na druhé místo. Škoda nevyužitých šesti šancí smolaře dne Oplta, mohlo to být ještě větší drama.

Dílčí vítězství, alespoň v kabině rozhodčích, jsme v Kutné Hoře zaznamenali. V zápise bylo odhaleno zapsání času vyloučení domácího hráče do rubriky vstřelených branek…
Branky: 11.Veselý, 31.Čech (Oplt), 41.Veselý (Balín), 42.Čech, 45. Veselý (Oplt), 52.Veselý.

(ls)