Protože v září byly oba hokejové žákovské celky Slovanu Louny v Popovicích stoprocentně úspěšné, byly pro sobotní utkání (13. prosince) domácí v Lounech jasnými favority. Ovšem nakonec jen těmi „papírovými“.

Lounští chlapci vypustili druhé části zápasů a tím soupeřům doslova darovali body.

Mladší žáci

Sl. Louny+Draci Bílina – Velké Popovice B 5 : 6 (3:1, 2:4, 0:1)

Přitom ti mladší zápas rozehráli dle přestav a v 1. minutě šli do rychlého vedení. A když v 17. vedli už 3:0, nečekal ani ten největší pesimista, že nedotáhnou tento zápas do vítězného konce.

Ovšem soupeř pak využil přesilovku a v úvodu druhé části druhou brankou zdramatizoval vývoj zápasu. Ovšem pro tentokrát se ještě domácí vzchopili a po dvou brankách v rozmezí 24. a 26. minuty opět poodskočili na tříbrankový rozdíl 5:2.

To ale bylo z jejich strany protentokrát vše. Popovice ještě do konce druhé třetiny srovnaly skóre, a když se oba soupeři necelé tři minuty před závěrečnou sirénou chystali na prodloužení ve formě samostatných nájezdů, Louny pošesté inkasovaly.

Branky: 1.Živný (Urbánek, Hlaváč), 16.Rajchert (Urbánek), 17.Burda (Rajchert), 24.Živný, 26.Marek (Rajchert)

Starší žáci

Sl. Louny+Draci Bílina – V. Popovice 3 : 4 SN ( 1:1, 2:0, 0:2, 0:1)

I těm starším se povedl úvod zápasu. Úspěšně ubránili první oslabení, aby pak po pěkné akci dvojice Rudolf – Hrnčíř šli do vedení. Přestože pak inkasovali lacinou branku, brzy po úvodním vhazování druhé třetiny opět skórovali. A když ve 28. přidal Rudolf třetí branku a navíc ve vlastním oslabení, zdálo se být rozhodnuto.

Ovšem místo toho aby se uklidnili, tak zásluhou ochránce hostující branky viditelně střelecky znervózněli. Přestože na něj vyslali 19 střel, už ho nepřekonali. A to v závěrečné části zkoušeli jeho kvality dokonce dvaadvacetkrát!

Hostům ale stačilo mířit na domácí branku pouze osmkrát a přesto jim to tam dvakrát „spadlo“ a tak za stavu 3:3 došlo na prodloužení ve formě samostatných nájezdů. V těch domácí korunovali svojí střeleckou nemohoucnost a ve 4. sérii přišli i o ten jeden bod navíc.

Branky: 14. Hrnčíř (Rudolf), 21. Hrnčíř (Rudolf), 28.Rudolf (Oplt)

Ladislav Suchý