Tři stovky diváků přišly v neděli 15. března na lounský zimní stadion oslavit spolu s hokejisty 75.výročí lounského hokeje.

Před úvodním vhazování utkání bývalých lounských a kladenských hvězd návštěvníci zhlédli výstavu fotografií mužstev z uplynulých sezón. A tak všichni pozvaní „veteráni“ měli šanci se na některé fotografii najít a pak při společném posezení v lounské Stromovce si s kamarády i popovídat.

Na ledě se úvodního vhazování ujal veterán Jaromír Bárta za vydatné pomoci bývalého starosty Emila Volkmana, kteří pro lounský odvedli pořádný kus práce.

Následoval vyrovnaný souboj s hrou pro diváky, plnou pěkných kombinačních akcí. Konečná remíza 8:8 nebyla ani tak důležitá jako fakt, že to ještě „mladíci“ na ledě udýchali. Diváci se nenudili ani o přestávkách. Po ledové ploše zakroužily adeptky krasobruslařského umění, aby je pak napodobily nejmladší hokejové naděje.

Na závěr se představili současní hráči, kteří sehráli přátelský zápas se Žižkovem. Ten skončil vítězstvím Loun 7:5, když se střelecky prosadili 2 x Petrlík, 2x Gebelt, Štěpán, Zetka a Hloucha.

Ladislav Suchý