Vyhrávat rok co rok krajský přebor a bojovat v kvalifikaci o II. ligu, to je cíl Slovanu Louny do dalších sezon.

Lounští se v posledních dvou sezonách pravidelně drželi na čele, jinak by tomu nemělo být i v novém ročníku, který v neděli 16. září odstartovali výhrou 13:2 nad Lovosicemi. „Krajský přebor se zvedl, zdá se být kvalitnější. Lovosice to ale nepotvrdily, bohužel přijely jen se čtyřmi hráči na střídání. Moc nás neprověřily, snad to bude teď v neděli lepší, hrajeme s Kláštercem, který jsme v přípravě přestříleli, našim cílem je jen vítězství,“ říká předseda Slovanu Jan Trefný.

Lovosice v Lounech fyzicky nezvládaly. Často jejich hráči seděli na trestné lavici, síly rychle ubývaly. Slovan si s chutí zastřílel a svého předsedu potěšil. „Podle mě jsme hráli dobře, i když proti nám nestál kvalitní soupeř,“ dodává.

HC Slovan Louny. Ilustrační foto
Obránce Slovanu Vavrica: Kvalifikace o vyšší soutěž by byla třešničkou na dortu

Do Loun se před sezonou vrátili z Mostu Kousek a Dalecký, uzdravil se Růžek. „Všichni zahráli, kluci z Mostu dobře zapadli, jsem spokojený se všemi třemi lajnami,“ pochvaluje si Trefný.

Šéf lounského klubu přiblížil, o čem se před sezonou v Slovanu vedla řeč. „Uvědomili jsme si všichni, že chceme mít áčko na amatérské úrovni, že se do něj nebude lít tolik peněz, prioritu je pro nás mládež. Zároveň ale máme v krajském přeboru ty nejvyšší cíle, chceme ho pravidelně vyhrávat a prát se v kvalifikaci o II. ligu. Na jaře jsme s Mostem hráli moc hezké zápasy. A kdybychom postoupili? II. liga je už napůl profi, museli bychom si to pak zase ujasnit a vyříkat,“ nastínil Jan Trefný.

Největší soupeři Loun? „Myslím si, že to budou Litoměřice a Kadaň,“ predikuje klubový šéf.

Ilustrační foto.
Libčeves vyhrála i v Kozlech, Buškovice prohrály v derby s Hlubany

V Lounech si nejen on přeje, aby na zimní stadion chodily početnější návštěvy. „Našim snem je 200300 diváků. Věřím, že když budeme dál hrát pěkný hokej, že ti fanoušci na nás přijdou,“ říká. 

Slovan Louny - HC Lovosice 13:2 (6:0, 4:1, 3:1)

Branky: 3. Prokeš, 11., 27. a 51. Růžek, 14. a 21. Salač, 15. a 17. Rais, 20. a 49. Dalecký, 24. A. Szakál, 32. Dittrich, 48. M. Svoboda - 26. Chládek, 43. Gudera

Vyloučení: 5:8, navíc hostující O. Vitvar ve 37. do konce utkání. Využití: 4:1.

Louny: Charvát, Dorn - Srb, Hloucha, Vavrica, Šedivý, M. Svoboda - Prokeš, Dalecký, Červíček, Gebelt, Rais, Kousek, Salač, Růžek, A. Szakál, Dittrich

Lovosice: Kopýtko - Andres, Trončinský, Ťupa, M. Černý, A. Vitvar - L. Černý, Gudera, Místecký, Chládek, Gudera ml. - O. Vitvar

(oh)