Radek Jaroš
58 let, Nové Město na Moravě, horolezec
Radek JarošZdroj: Deník
Abych pravdu řekl, nejraději jím doma. Co můžu, rád si udělám sám. Ale pokud bych měl doporučit nějaké místo v regionu, určitě to bude Statek Blatiny poblíž Sněžného. Nejen že tam skvěle vaří, ale je to krásné místo v mém oblíbeném regionu. Rád ochutnávám různá jejich jídla, zaměřují se především na krajové a domácí menu.
Markéta Hejkalová
61 let, spisovatelka a ředitelka 32. Podzimního knižního veletrhu, Havlíčkův Brod
Markéta HejkalováZdroj: Deník
V Havlíčkově Brodě chodím občas na oběd či na večeři ke Zlatému lvu, na Ostrov nebo k Samovi. Všude vaří dobře, ale v poslední době jsem si nejvíc oblíbila indickou restauraci Taste of India na náměstí, je tam výborné jídlo i milá obsluha.
Miroslav Marek
59 let, prezident Agentury Dobrý den, Pelhřimov
Miroslav MarekZdroj: Deník
K nám do kuchyně! Tam to vždycky krásně voní a výborně chutná, ale vím, na co se ptáte! Takže pokud do restaurace, půjdu rád tam, kde bych našel klasickou českou kuchyni. Třeba do restaurace Na Čtyrce na pelhřimovském náměstí. Myslím, že není nad vepřo-knedlo-zelo a podobné perly. A snah přiblížit se cizím gastronomiím už bylo dost.
Marek Buš
57 let, kastelán, varhaník, zámek Náměšť nad Oslavou
Marek BušZdroj: Deník
U mě je to jednoduché. Nejraději chodím na jídlo domů, protože manželka skvěle vaří. Ale pokud jedeme na naši milovanou Šumavu, tak máme oblíbených několik hospůdek, kam se rádi vracíme na skvělé jídlo. O dovolené přece nenechám manželku vařit! Nevím, zda to není zjevná reklama, ale nejlépe připravené speciality z hovězího masa z vlastního chovu nabízí Hospůdka u Štěpána ve Vojeticích. Toto místo nesmíme nikdy minout.
Vladimíra Valová
43 let, spisovatelka, Třebíč
Vladimíra ValováZdroj: Deník
Nechodím ani tak na jídlo, jako spíš pro jídlo. Relativně nový podnik Kulinárium Food Point Třebíč mě v nejlepším slova smyslu dostal tím, že jedno z menu na jídelním lístku je každý den vegetariánské. A jídla jsou to originální, barevná, pestrá a samozřejmě hlavně chutná… a k tomu vynikající polévka. Geniální!
Jana Štefánková
48 let, specialistka komunikace, zastupitelka obce, sokolka, Třebíč
Jana ŠtefánkováZdroj: Deník
Jsem vegetariánka, tak si nejvíc pochutnám ve Vege Bistru v židovské čtvrti v Třebíči. Jen je škoda, že otevírací doba je ve všední dny pouze do tří hodin odpoledne, mám tedy šanci pouze o víkendech. Druhá příjemná volba pro kávu, drobnou mlsku nebo snack je nedaleko v Nature Spot za řekou. A velmi příjemná restaurace, kam ráda zamířím s přáteli, je Pizzeria La Fabrika na Karlově náměstí. Točí tam mé oblíbené pivo Bernard a dělají výbornou pizzu, navíc obsluhuje pohodový personál.