Nová akce se chystá na žateckém Hošťálkově náměstí. V sobotu 23. dubna od 9 do 21 hodin chce před prostorem u kostela Nanebevzetí Panny Marie spolek Budík uspořádat jarní burzu věcí, s konáním akce souhlasili tamní zastupitelé. Má jít o jakýsi bleší trh, prodávat může každý.

Spolek Budík provozuje v Žatci na Hošťálkově náměstí čajovnu a komunitní klub, chce oživit kulturní dění ve městě. Akci chápe také jako společenské setkání a oživení této lokality.

Příležitost k úklidu i setkání

„Bleší trh bude probíhat ve svobodném a kreativním duchu. Zúčastnit se může kdokoli, bez předchozího poplatku. Účastníci si sami zvolí, které věci chtějí prodat a za kolik, které chtějí vyměnit s ostatními, nebo pouze darovat. Prodejní místa si účastníci vytvoří sami - posloužit může například vlastní stoleček, plachta na zemi či bedýnky. K dispozici bude základní občerstvení," sdělil za pořadatele Petr Veverka.

„Bleší trh je ideální příležitostí k řádnému jarnímu úklidu a vytvoření prostoru ve skříních, policích a na půdách. Máte-li doma již nepotřebné oblečení, knihy a učebnice, CD, semínka a sazeničky, nářadí, obrazy či porcelán, neváhejte a přijďte je nabídnout ostatním a strávit příjemný čas v historické části města," zve P. Veverka.