Fenomén, který přetrvává již přes čtyřicet let, který baví i inspiruje už několikátou generaci a který je i po takové době věrný svému hudebnímu stylu, přijede opět do Loun. Kapela Brutus zavítá do restaurace Stromovka v pondělí 7. května, před státním svátkem.

Koncerty Brutusu jsou vpravdě legendární. Snad každý, kdo na některý zavítal, pocítil to zvláštní jiskření na podiu i na parketu. Atmosféra je nabitá bigbítem, pivo teče proudem, mladí muži se odhodlávají k prvním nesmělým pokusům oslovit půvabné dívky… Připočteme-li k tomu všemu ještě vynikající hudební i filozofické výkony „Brutusáků" a přívětivé prostředí venkovního podia lounské Stromovky, výsledkem bude dokonalý večer.

Dříve narození budou moci zavzpomínat u prověřených skladeb, jako jsou například Dej se políbit, Gorila, Opijem se nebo Kdo na to má, zatímco mladší ročníky budou milé zážitky teprve sbírat.

Vznik formace se datuje do roku 1966, kdy vystupovala pod názvem Mandragora. Jako Brutus se začala do povědomí posluchačů zarývat v roce 1980. Pak ale přišel zákaz veřejných vystupování a další přejmenování tentokrát na Elektronik. Zpět k údernému Brutus se hudebníci vrátili v roce 1989.

Brutus na Kladně. Co rok to koncert, co koncert to osvědčená bigbítová klasika.Čtyřicáté narozeniny si kapela připomněla se vší parádou a na své „štace" přivážela jako hosty i některé z již bývalých členů, kterých je za tu dlouhou dobu úctyhodná řada. Můžeme doufat, že některý ze zajímavých „veteránů" přijede i do lounské Stromovky.

Areál začne rezonovat písněmi Brutusu, alespoň podle plánů kapely, kolem deváté hodiny večerní, konec je ohlášen na přibližně jednu hodinu ráno. Chcete-li si tedy zatančit, odpočinout, setkat se s přáteli či si udělat nové, rozhodně nezapomeňte v pondělí dorazit do Stromovky. Brutus totiž jako obvykle nabídne neopakovatelnou atmosféru a oblíbené songy.