Červen nabízí pestrou hudební nadílku. Lidé se mohou těšit na několik větších akcí spojených s koncerty pod širým nebem.

Letní koncertní sezonu odstartují oblíbené Podbořanské letní slavnosti, které se konají 11. – 12. června.

„Vedle bohatého občerstvení, které bude rozprostřeno po celém prostoru náměstí, je důležitou součástí oslav hudební program, který letos bude neobvykle pestrý a bohatý,“ zvou pořadatelé.

Hudba a plážový volejbal

Slavnosti odstartují v pátek slavnostním uvítáním ve 14.40 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na osvědčené kapely Katapult, Blue Effect a Brutus. Dále vystoupí Martin Pošta, Full Time a Vopruz Gangu Jablečného Knedlíku. V sobotu zábavu začíná v 11 hodin, kdy se představí tamní spolky a organizace. Mezi největší hudební taháky sobotního programu patří svérázný písničkář Xavier Baumaxa a kapela YoYo Band, dále se představí kapely Hrací skříň, Pumpa, Coda, Modesty a Pride. Starší generaci jistě potěší vystoupí oblíbeného souboru Žatečanka.

Ani letos nebude chybět oblíbený turnaj v plážovém volejbalu, který proběhne přímo na náměstí T.G.Masaryka. Přihlášky je možné odesílat do 10. 6., buď přes email beachpodborany@seznam.cz nebo telefonicky na čísle 776 660 891.

O týden později, 18. – 19. června, se uskuteční v Postoloprtech druhý ročník open–air festivalu NaFest, který se koná v areálu tamního zámeckého parku. „Po úspěšném loňském ročníku, který jel až do pozdních nočních hodin jsme se rozhodli přinést ještě mnohem více zábavy, pestrosti a hudebních stylů. Na rozdíl od loňského ročníku se nejedná již čistě o revivalový festival, budete mít možnost vidět i opravdové hvězdy,“ zvou pořadatelé.

Postoloprtský open-air NaFest

Pátek bude ve znamení punk–rockového koncertu několika kapel, mezi hlavní taháky patří Morčata na Útěku a De Bill Heads. Pořádně rozparádit návštěvníky chtějí ale také skupiny Sweet zone, Tři sestry Revival Banda a Horkou ji slízej. Hlavními hvězdami sobotního programu jsou písničkář Xindl X a zpěvačka Lucie Vondráčková.

Příznivci taneční hudby nemusí zoufat, pořadatelé pro ně přichystali druhou stage, kde vystoupí známá Djská jména z okresu i okolních regionů, např. Dj Karel Fiala (Žatec), Jirka Formánek (rádio Evropa 2) a další. Více info na www.festival2010.cz. Vstupné na festival je 150 korun.

Pučmeloudfest v Konětopech

Poslední víkend v červnu, 25. a 26. 6., se po roce koná v Konětopech veselý večírek Pučmeloudfest, který se koná v areálu venkovského statku u Petra Půčka. V pátek si přijdou na své příznivci country muziky, potěší je žatecká kapela Průvan. Začátek je ve 20 hodin.

Sobotní program ozdobí legendární punková partička Visací zámek, dále vystoupí Tři sestry Revival Banda, Benjaming Band, Grande Tete, Pohádkovej revival. Ve 13 hodin sehraje divadlo Černý Petr pohádku Šíleně nastydlá princezna. Vstupné na místě 240 korun, v předprodeji 200 korun. Předprodej probíhá v Lounech, Žatci a Konětopech.

Možnost přespání ve vlastních stanech, zajištěno kryté posezení.

ŽATECKÝ A LOUNSKÝ DENÍK JE NA FACEBOOKU! STAŇTE SE FANOUŠKEM!