Zdrcující zpráva pro fanoušky populární kapely Charlie Straight přišla před několika dny. Členové ohlásili „pauzu na neurčito" a končí s koncertováním. Domluvené „štace" ale ještě navštíví, což je naopak výborná zpráva pro Louny. Právě tam odehrají Charlie Straight svůj předposlední koncert. A to 9. listopadu na festivalu ZLounFest.

Albert Černý, Jan Cienciala, Michal Šupák a Pavel Pilch spolu hrají od roku 2006. Dali se dohromady v třinecké hudebce. Podle tiskové zprávy na oficiálním webu se všichni shodují na tom, že mít kapelu je jako být v regulérním vztahu, kde však nejsou jen dva, ale čtyři lidi. „Za těch sedm let jsme spolu zažili neuvěřitelné věci, které nás formovaly. Lidi se ale mění, takže je přirozené, že se každý z nás posunul jinam a naše vize o tom, kam by měla kapela směřovat, se rozešly. Takže v poslední době bylo stále těžší se domluvit na zásadních věcech," vysvětlil baskytarista J. Cienciala. Jak na stránkách Charlie Straight dodal zpěvák A. Černý, „ve chvíli, kdy bylo jasné, že atmosféra ve skupině není ideální, bylo zbytečné pokračovat stejnou cestou."

Naposledy v listopadu

Vyhledávanou formaci tak budou moci fanoušci vidět naživo už jen třikrát. Alespoň zatím. 8. listopadu by měli navštívit Prachatice. „ZLounFest bude jejich předposlední koncert, poslední odehrají v Brně," uvedl Ondřej Ekrt, spolupořadatel lounského festivalu. Program v Lounech počítá s vystoupením 9. listopadu od šesté hodiny odpolední.

Indie rocková skupina Charlie Straight zpívá anglicky a je silně ovlivněna britskou scénou. Její popularita v posledních letech prudce stoupá. Na kontě má dvě alba – She's a Good Swimmer (2009) a Someone With A Slow Heartbeat (2012). Za první získali ocenění Album roku v prestižních cenách Anděl 2009. Zároveň byli vyhlášeni objevem roku a jejich videoklip Platonic Johny byl rovněž vyhodnocen jako nejlepší. V roce 2009 byli také nominováni na objev roku v Českém slavíkovi, z kterého si v následujících letech odnesli ocenění Videoklip roku, Hvězda internetu a letos Skladba roku za píseň Coco. To je však jen část úspěchů.