Městské divadlo v Žatci se tuto sobotu, 20. prosince v podvečer, opět naplní hudbou a zpěvem a potěší své příznivce již tradičním Vánočním koncertem. Žatecké divadlo bude mít současně potěšení jako milého hosta přivítat na svém pódiu skvělou sopranistku Annu Klamo, nositelku ceny Thálie, a poslechnout si v jejím podání Mařenku z Prodané nevěsty od B. Smetany a Přípitek z Traviaty od G. Verdiho.

S bohatým programem operetních, muzikálových i filmových melodií vystoupí třicetičlenný Ústecký komorní orchestr a sólisté Severočeského divadla Ústí nad Labem. Mezi jinými i altistka žijící v Lounech Lenka Schützová a pěvci pravidelně hostující ve Státní opeře Praha Pavel Machát (tenor) a Martin Matoušek (baryton). Zazní oblíbená sóla a dueta ze známých operet, ale v rámci Roku české hudby také nejznámější árie z Prodané nevěsty i vánoční klarinetové sólo Lukáše Čajky s klavírním doprovodem Anatola Čajky a ústeckého orchestru a další hudební perly pod taktovkou dirigenta Jiřího Knotte.

Po krátké přestávce se v druhé části koncertu k orchestru a sólistům přidá Pěvecký sbor teplické konzervatoře a do atmosféry Vánoc nás uvedou tóny nejznámější a nejslavnější České mše vánoční „Hej, Mistře!" od J.J.Ryby.

I v tomto roce je na tuto poslední adventní sobotu opět připraven program, slibující krásné a nevšední hudební zážitky, které jistě přispějí svým posluchačům ke slavnostnímu prožití vánočního času.

Jiřina Čajková