Odpoledne plné zábavy proběhlo v sobotu 3. července v lounské restauraci Stromovka.

Soutěže a hry pro nejmenší, divadelní představení i večerní hudební produkci nabídl čtvrtý ročník charitativní akce Dobrodění.

Děti si mohly užít například malování, prohlédnout si hasičskou techniku a zapojit se do netradiční pohádky O Zlatovlásce, kterou sehráli členové Divadelního souboru Klouzák z Postoloprt. Během ní omladina formou soutěží pomáhala Jiříkovi při jeho nelehkých úkolech na cestě za Zlatovláskou.

Své umění v několika vystoupeních předvedli žáci Taneční školy Luna a nutno říci, že za výkony v úmorném vedru si zasloužili ještě větší uznání.

Pomyslným přelomem mezi částí pro děti a pro odrostlejší návštěvníky bylo cimrmanovské divadelní představení Posel světla v podání Klouzáku. Večer už patřil hudebním vystoupením několika kapel.

Láďa Křížek ještě zdaleka nekončí

Hudební podvečer otevřela domácí kapela Furt Rovně, po které přišla na řadu hvězda večera. Láďa Křížek vystoupil akusticky se svým kolegou z legendární kapely Kreyson Radkem Krocem. Křížek se v Lounech narodil a vřelé přivítání s domácím publikem bylo oboustranné. Některé z největších hitů si spolu s posluchači notoval i jeho bratr Miroslav, který ve městě dodnes bydlí a na vystoupení nemohl chybět.

Láďa Křížek opět potvrdil, že mu to pořád zpívá skvěle a že rozhodně nepatří do starého železa. Jeho hity nenechaly nikoho chladným. Po příjemném koncertě ochotně rozdával autogramy a nechal se fotografovat s fanoušky.

Podium poté obsadila formace Paralet, která si opět přizvala na pomoc dívčí pěvecký sbor. Rázem tak bylo nejen co poslouchat, ale i na co se dívat. Na parketě to po pár písních už vřelo a skvělá zábava pokračovala dlouho přes půlnoc. K tomu výtečným výkonem přispěla i revivalová skupina New Age of Smokie, která hudební produkci uzavírala.

Výtěžek z celé akce pořadatelé věnují, stejně jako loni, na podporu provozu dětské pohotovosti v Lounech.