Opět plná hvězd showbyznysu by měla být letošní žatecká Dočesná, každý si podle pořadatelů přijde na své. Konkrétní jména zatím nejsou známa, teprve probíhají jednání.

„Gotta už nepřekonáte, teď už to bude jen horší,“ slýchává od některých lidí Martin Veselý, ředitel žateckého divadla, které je pořádáním tradičních oslav chmele a piva v Žatci pověřeno.

Jen se jim směje. Loňská návštěva mnohonásobného slavíka Karla Gotta v Žatci byla sice jedinečná, i na letošní rok ale připravuje ředitel divadla hvězdný program.

„Myslím, že lidé budou spokojeni. Konkrétní jména zatím sice nemůžeme, kvůli probíhajícím jednáním, ještě zveřejnit, ale program by měl být dobrý, každý si vybere,“ je rád Martin Veselý.

Pátek se opět ponese v duchu netradičního a výjimečného projektu. Po představeních Pink Floyd: The Wall a společném koncertu Monkey Business a J.A.R. v minulých letech to letos opět bude něco jiného. „V jednání je velká osobnost českého rocku, bude to zase jedinečné představení,“ slíbil ředitel divadla.

Jména zatím nejsou

Také v sobotu se lidé nebudou nudit. Dopoledne vystoupí kapely z regionu, odpoledne už bude hvězdné. „Měla by zahrát jedna hodně známá česká kapela a jedna oblíbená zahraniční. I na večer plánujeme překvapení,“ uvedl M. Veselý.

Otázkou je zatím moderátor na hlavním podiu. „Uvažovali jsme i o Janu Krausovi, ten má ale v tuto dobu dovolenou. Zatím nemáme jasno,“ řekl.

Neznámý je také zatím program na dalších scénách, country scéna u divadla totiž letos nebude, o podiu u autobusového nádraží se teprve jedná.

Jedenapadesátá Dočesná se letos v Žatci uskuteční 5. a 6. září. Pořadatelé opět očekávají hojnou účast turistů nejen z České republiky.