Vrcholem letošní sklizně chmele bude dnes již legendární a pravidelná akce s názvem Žatecká Dočesná. Ta se tentokrát uskuteční ve dnech 5. a 6. září.

Dočesná v Žatci je oslavou chmele a produktů z něho vyrobených. V letošní roce se uskuteční již 51. ročník, který bude pořádán s několika změnami. Návštěvníci, kteří přijdou do prostoru centra města Žatec mohou zhlédnout opět velice zajímavý program.

V pátek začne oficiální program od 18.00 hodin. V sobotu pak bude zábava pokračovat od 11.00 hodin až do pozdních večerních hodin. Postupně se představí například Lenka Filipová, Věra Martinová, Ondřej Havelka, Roman Dragoun, Jaroslav Uhlíř, dále pak skupiny Maduar, Horkýže Slíže, Škwor, Chinaski, GuloČar, G Point Hunters (skvělý taneční mix v podání Romana Holého, Matěje Rupperta a T. Černochové), Nightwish revival a mnoho dalších.

Zajímavostí bude určitě projekt Michala Pavlíčka, který se zde představí s novým projektem hned ve třech podobách. V první části zahraje společně s několika kytaristy a kamarády známé a jeho oblíbené melodie. V druhé části zahraje se svou kapelou zejména vlastní tvorbu. V třetí části se přidá také 65člený orchestr. Dále se v tomto projektu představí Bára Basiková, Vilém Čok, Miroslav Imrich, Tomáš Hájíček, Václav Noid Bárta, René Rypar, Tomaš Vartecký, Dívčí sbor Brécy a mnoho dalších.

Novinkou bude historická scéna, která bude umístěna v Dvořákově ulici v Městského divadla Žatec, které je také hlavním pořadatelem této akce. Svou účast již potvrdilo více než dvacet pivovarů z celé ČR i ze zahraničí.

Karel Fiala