Mezi velká jména, která zahrají na Dočesné, patří i kapela, která vlastně ani žádné jméno nemá.Letos ovšem slaví 15 let existence a za tu dobu si již stačila udělat jméno nejen ve své vlasti na Slovensku, ale také v Polsku a hlavně v Čechách. V roce 2010 dosáhla hattricku v kategorii českého Slavíka - Slavíci bez hranic, kde za sebou nechali takové své krajany, jako jsou Elán či Horkýže Slíže.

Skupina si říká No Name, ale mohla by se klidně jmenovat Timko Brothers. Ve skupině účinkují čtyři bratři Timkovci s dvěma dalšími muzikanty. Skupina vznikla v roce 1996, hned se přihlásila do regionální soutěže a vyhrála autorskou soutěž Košického zlatého pokladu. Je zajímavé, že jejich prvním hitem nebyla vlastní skladba, ale Nagyho již tehdy pamětnická Kristýnka. Její cover verzi zařadili na své první album No Name, čímž si značně pootevřeli vrátka do rádií.

No Name hrají v podstatě takový příjemný nekomplikovaný popík v rockovém hávu, s texty, které řeší převážně vztahy mezi muži a ženami, tedy lásku ve všech podobách. Chytlavé melodie, texty které se dobře pamatují a zpívají s kapelou a zajímavá aranžmá, to je základ opravdu mezinárodního úspěchu kapely.

Mezi jejich příznivci už nejsou pouze mladé fanynky z první řady, ale i fanynky mírně odrostlejší 30 let a více, tedy ty, které začínaly před 15 lety v těch prvních řadách. Už hrají pro další generaci.

Do České republiky pronikli s pomocí kapely Elán, která si je vzala s sebou na turné. To bylo na počátku tohoto století, dnes jsou tady jak doma. Nakonec první živé 2 CD a DVD se jmenuje Live in Prague.V sobotu 3. září si je užijeme také live in Žatec, na hlavní scéně Dočesné. Mezi Olympikem, Vltavou či BSP jistě nezapadnou.

Jiří Navrátil