Humor je kořením života. Toto lidové rčení doporučuje každý lékař. Pokud seale jedná o veselé vyprávění anekdot a historek ze zákulisí medicíny od třech známých televizních tváří, je to recept zcela zaručený. Na jednom pódiu žateckého divadla vystoupí osobnosti medicíny, lékaři Kateřina Cajthamlová, Radim Uzel a Jiří Pešina.

Společně se představí v zábavném pořadu Medicína je zábavná věda o smutných věcech, aneb doktorské historky.

Premiéra pořadu proběhla koncem ledna letošního roku ve vyprodaném divadle U Hasičů na pražských Vinohradech a zároveň v živém vysílání na vlnách Českého rozhlasu v populárním pořadu moderátora Aleše Cibulky – Tobogan.

MUDr. Kateřina Cajthamlová je internistkou působící v několika úzce spjatých oborech, které by se daly sumarizovat jako poradenství zdravého životního stylu. Je uznávanou odbornicí ve svém oboru. Ve své praxi radí a doporučuje lidem nejen o nadváze, hubnutí, fyzioterapii, psychoterapii či homeopatii, ale též o každodenních radostech a krásách lidského života. Od ledna natáčí nové díly pořadu Jste to co jíte, které vysílá TV Prima.

MUDr. Radim Uzel, CSc. je lékařem, sexuologem a ředitelem Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, členem výboru Sexuologické společnosti České lékařské společnosti. Je známý nejen svým osobitým smyslem pro humor, ale i reálným pohledem a otevřeností, s jakou mluví o otázkách týkajících se sexuologické výchovy. Jeho články v tisku jsou velmi čtené a vyhledávané, stejně jako knihy i odpovědi na dotazy pokládané prostřednictvím internetové poradny. Díky účinkování v různých televizních a rozhlasových populárně-naučných pořadech si získal velkou oblibu a obdiv. Za rozhlasový pořad Červené uši obdržel cenu v mezinárodní soutěži vyhlášené Populačním institutem ve Washingtonu.

Zábavný pořad moderuje žatecký rodák MUDr. Jiří Pešina, televizní a rozhlasový lékař, známý z obrazovek TV Nova ze živě vysílané talk show Áčko a televizního zpravodajství. Téměř šest let se společně s figurínou Marií se každý týden objevoval ve vysílání České televize v roli moderátora pořadu Domácí lékař. Premiérová řada nových dílů uvádí ČT již od března. Jeho hlas je také známý z Českého rozhlasu, kde uvádí pořad Dobré ráno, Česko a talk show o zdraví Kontakt Dvojky, kam si zve odborníky a kapacity z oblasti medicíny. Říká se, že medicína je zábavná věda o smutných věcech a pokud v úterý 19. dubna od 19:30 hodin navštívíte Městské divadlo Žatec jistě nebudete ochuzeni o zajímavé a veselé příběhy ze zákulisí lékařského povolání.

Zábavný pořad uvádí umělecká agentura Gardes paní Ivany Stebilové, která na konci loňského roku uvedla adventní komorní koncert Petra Kotvalda nejenom pro dospělé, ale v rámci charity také pro děti z dětských domovů Severočeského kraje.

Soutěž o vstupenky!


Soutěžte o 2x2 volné vstupenky na tento pořad. Stačí správně zodpovědět, který z účinkujících pochází ze Žatce.

Odpovědi zasílejte do pondělí 11. dubna na mailovou adresu miroslava.strnadova@denik.cz. Ze správných odpovědí vylosujeme dva výherce.

Stanislav Stebila