Příjezdy souborů do ZUŠ jsou naplánovány v sobotu do 10:00 hodin. Dopoledne se pak budou konat zkoušky v divadle a od 13:00 hodin bude probíhat samotný festival. Přesto, že jednotlivá vystoupení sborů nepřesáhnou 15 minut, bude divadlem znít zpěv celé odpoledne. Konec je naplánován až na 17:00 hodin.

Na lounský festival se přihlásilo celkem 10 pěveckých sborů z Loun, Teplic, Varnsdorfu, Plzně, Jablonného pod Ještědí, Teplic. Z Loun budou účinkovat pěvecké sbory Skřivánci ZŠ Školní a ZUŠ Louny, Kvítek, Notičky, a Pastelka ZUŠ Louny. Celkem bude na jevišti v divadle zpívat přes 200 dětí. Odborné porotě, která bude hodnotit výkony účinkujících, bude předsedat Drahoslav Straněk, zástupce ředitele ZUŠ Ústí nad Labem a zároveň předseda krajské umělecké rady.

Odměnou všem účinkujícím bude kalendář na rok 2008, který ZUŠ Louny vydává, a všechny soubory obdrží krásné reliéfy, které vyrobili žáci výtvarného oboru školy. Tyto akce jsou vždy pro účastníky velikým přínosem. Orffův instrumentář je vhodným doplňkem především pro přípravné pěvecké sbory a na festivale mohou všichni účastníci získat nové poznatky a vyměnit si své zkušenosti.