Jiří Soukup nahrával ve svém studiu v Základní umělecké škole Louny tento týden píseň na CD se známým hercem Janem Hrušínským, jeho manželkou Miluší Šplechtovou a hudebním skladatelem Danielem Dobiášem. Přístupem herce i jeho manželky k projektu jsme byli nadšeni.

Již druhým rokem Základní umělecká škola Louny pracuje na projektu K čemu slunce, když není den, jehož součástí je zpěvník, který obsahuje notopis písní, zhudebněných Danielem Dobiášem a jehož texty napsaly děti v terezínském ghettu za druhé světové války. Součástí tohoto zpěvníku je také CD, které nyní škola doplní a vydá samostatně ještě s dvěma videoklipy a dokumentárním filmem.

Miluše Šplechtová, Jan Hrušínský (uprostřed) a lidé ze ZUŠ Louny při společném nahrávání písničky tento týden v LounechZdroj: Jindřiška Riedlová

Daniel Dobiáš, Miluše Šplechtová, Jan Hrušínský a Jiří Soukup (zleva) při společném nahrávání písničky tento týden v Lounech.   Foto: Jindřiška Riedlová

Projekt K čemu slunce, když není den? II podpořilo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Státní fond kultury ČR.

Celý projekt bude představen veřejnosti v úterý 21. listopadu od 17 hodin ve Vrchlického divadle v Lounech.

Jindřiška Riedlová
autorka je ředitelka ZUŠ Louny