Fotbalovému týmu Slavoj Houslice mohou zájem fanoušků závidět leckteré prvoligové kluby. Oblíbený vesnický tým se dostal i na filmové plátno a je jasné, že Okresní přebor s podtitulem Poslední zápas Pepika Hnátka si získá i filmové fanoušky, svědčí o tom nejenom kladné recenze, ale i zájem diváků.

Kino Svět v Lounech přidalo několik představení, bude se promítat několikrát denně, film dokonce odsunul z programu dobrodružný snímek Hněv Titánů.

Děj se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu. Ten začíná momentem, kdy hrdinové řeší, zda splní poslední přání svého zesnulého vůdce Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště.

Diváci tak poznají legendárního trenéra, kterého ztvárnil osobitý herec Miroslav Krobot.

Pepik Hnátek má plot ve sparťanských barvách, notýsek plný taktických poznámek a trauma z toho, že Houslice nikdy nepostoupily do Kraje. Trenér je ale přesvědčený, že když budou hráči plnit jeho pokyny, úspěch se dostaví. Jenže život není jen o brankách a bodech, ale i o nemocných srdcích, porouchaných drážních signalizacích a kolotočářích, kteří obsadí hřiště a nechtějí se hnout.

Ve filmu návštěvníci uvidí skoro všechny oblíbené seriálové hrdiny, včetně Hnátkovy starostlivé manželky Antonie (Jaroslava Pokorná) a fotbalových šíbrů, předsedy Orla (Luděk Sobota), pokladníka Hovorky (Pavel Kikinčuk) a sexuálně zdatného zdravotníka Větvičky (Leoš Noha).

Kino Svět uvede film ve čtvrtek 29. března v 17:30, 20:00 a také 22:00 hodin. Promítat se bude také v pátek a sobotu v 17:30 a ve 20:00. V neděli 1. dubna v 17:30, 20:00 a 22:00.

Očekávaný film se bude promítat i v dalších termínech v dubnu.